facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Άρση του τραπεζικού απορρήτου Ελλήνων φορολογουμένων σε μέλη της ΕΕ

Φορολογικές περιόδους από το 2011 και εφεξής θα ζητήσει από κράτη-μέλη της ΕΕ η Ελλάδα, σύμφωνα με... τον υφυπουργό Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνη. Μιλώντας στη Βουλή στη συζήτηση του νομοσχεδίου «Ενσωμάτωση της Οδηγίας 2011/16/ΕΕ, Ρύθμιση θεμάτων της ΕΛ.ΤΕ., Αναμόρφωση Οργανισμού του ΝΣΚ, και άλλες διατάξεις» τόνισε πως η Οδηγία θα διευκολύνει τον εντοπισμό των εισοδημάτων που φοροδιαφεύγουν και θα ενισχύσει το σύστημα είσπραξης των φόρων με τη συνδρομή των άλλων κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όπως τόνισε ο κ. Μαυραγάνης η συνεργασία και αμοιβαία διοικητική βοήθεια σε φορολογικά θέματα με τη μορφή ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ των αρμοδίων φορολογικών αρχών των κρατών υφίσταται ήδη και αποτελεί πρακτική πολλών χρόνων αφ’ ενός σε διακρατικό επίπεδο μέσω των συμβάσεων αποφυγής διπλής φορολογίας, αφετέρου δε στο επίπεδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ωστόσο η εφαρμογή της Οδηγίας 2011/16/ΕΕ θα διευκολύνει περαιτέρω τον εντοπισμό των εισοδημάτων που φοροδιαφεύγουν και θα ενισχύσει το σύστημα είσπραξης των φόρων με τη συνδρομή των άλλων κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τέλος, επεσήμανε πως με το υπό εξέταση νομοσχέδιο βελτιώνονται οι διατάξεις του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος και τροποποιείται ο Κώδικας Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων με την διεύρυνση και τον εκσυγχρονισμό των δυνατοτήτων του δημοσίου ώστε να επιβάλει κατασχέσεις χρημάτων στα χέρια πιστωτικών ιδρυμάτων ως τρίτων με τη χρήση σύγχρονων τεχνολογιών διασφαλίζοντας συγχρόνως την ασφαλή διακίνηση των σχετικών δεδομένων.

ipop

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news