facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Όλι Ρεν: Επισπεύστε τις απολύσεις στο Δημόσιο

Για καθυστερήσεις της ελληνικής κυβέρνησης, όσον αφορά τις απολύσεις στο Δημόσιο που έχουν συμφωνηθεί... με την Τρόικα, έκανε λόγο ο Όλι Ρεν, σε απάντησή του στον Νίκο Χουντή.

Ο Όλι Ρεν απέστειλε το Σαββατοκύριακο στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντή, απάντηση στην ερώτηση του τελευταίου που αφορούσε τις δεσμεύσεις που ανέλαβε η ελληνική κυβέρνηση για τις «υποχρεωτικές αποχωρήσεις» από το ελληνικό δημόσιο.

Στην ερώτησή του, ο Ν. Χουντής, ζητούσε απαντήσεις, σχετικά με τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει η κυβέρνηση στις διαπραγμετεύσεις του Απριλίου με την Τρόικα, όταν «αναδείχτηκε σε κομβικό σημείο των συζητήσεων το ζήτημα των υποχρεωτικών αποχωρήσεων υπαλλήλων από τον δημόσιο τομέα».

Ο Όλι Ρεν, αφού επισημαίνει ότι «κατά τη διάρκεια της τελευταίας αποστολής ελέγχου, η Επιτροπή, η ΕΚΤ και το ΔΝΤ… οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν στον υποχρεωτικό σχεδιασμό των αποχωρήσεων και στην κινητικότητα των εργαζομένων…», παραπέμπει στην «έκθεση συμμόρφωσης» που δημοσίευσε η Επιτροπή σε συνεργασία με την ΕΚΤ τον Μάιο του 2013 που αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι:

Τα βήματα που σχετίζονται με το «ορόσημο» (milestone) του Μαρτίου για τη μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης έλαβαν χώρα, με σημαντική καθυστέρηση. Αποτελούσε τη βάση για την εκταμίευση των τελευταίων επιμέρους τμημάτων της δεύτερης δόσης του Προγράμματος. Οι ελληνικές αρχές αναμένονταν να έχουν ολοκληρώσει την αναθεώρηση της λειτουργίας και τα σχέδια στελέχωσης, όχι μόνο της κεντρικής διοίκησης, αλλά και των αποκεντρωμένων φορέων που εποπτεύονται από τα υπουργεία, μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου.

Οι ελληνικές αρχές αναμένεται, επίσης, να χρησιμοποιήσουν αυτά τα σχέδια για τον εντοπισμό περιττών θέσεων, καθώς επίσης να θέσουν τριμηνιαίους στόχους για την υποχρεωτική έξοδο, μέχρι τα τέλη του 2014. Οι αρχές έχουν καθιερώσει τριμηνιαίους στόχους για τις εξόδους για το υπόλοιπο του 2013 και το 2014, που αθροίζονται σε 4000 υποχρεωτικές εξόδους ως το τέλος του 2013 και 15000 ως το τέλος του 2014.

imerisia

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news