facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Γ. Λίτσας: Μόνο υπο αυστηρά οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια οι πλειστηριασμοί

Η δήλωση του υφυπουργού Ανάπτυξης σηματοδοτεί ουσιαστικά την έναρξη διαλόγου για έστω και σταδιακή μεταβολή του καθεστώτος απαγόρευσης των πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία. Και ο διάλογος κρίνεται φυσιολογικός... εάν ληφθεί υπόψιν ότι στις περισσότερες χώρες της ευρωζώνης η αδυναμία καταβολής των δόσεων ενός στεγαστικού δανείου ισοδυναμεί στις περισσότερες φορές με εκπλειστηρίαση του προσημειωμένου ακινήτου.

Σύμφωνα με τον Γιώργο Λίτσα, διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας πιστοποιημένων εκτιμητών και συμβούλων ακινήτων GLP Values, οι πλειστηριασμοί ακινήτων που συνδέονται με στεγαστικά δάνεια πρώτης κατοικίας θα μπορούσαν να εφαρμοσθούν με βάση κάποια οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια.

Για παράδειγμα εάν η οικονομική και περιουσιακή κατάσταση του δανειολήπτη αιτιολογούν επαρκές εισόδημα η εάν η αντικειμενική αξία του ακινήτου υπερβαίνει τα 300000 ευρώ τότε θα πρέπει να ισχύσει ο πλειστηριασμός.

Υπάρχουν όμως και κριτήρια εισοδηματικού(συνολικό εισόδημα κάτω των 8000 ευρώ) και κοινωνικού περιεχομένου (ανεργοι,ΑΜΕΑ) που θα πρέπει να οδηγούν στην διατήρηση του τρέχοντος καθεστώτος.Εαν τα κριτήρια εφαρμοσθούν με ολοκληρωμένο και διαφανή τρόπο τότε , σύμφωνα με τον Γ.Λίτσα , η αγορά θα λειτουργήσει ορθολογικά και με τις λιγότερες δυνατές παρενέργειες.

newmoney

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news