facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Νόμιμα όλα τα ΠΔ για το σχέδιο «Αθηνά»

Νόμιμα κρίθηκαν από το Συμβούλιο της Επικρατείας και τα 36 σχέδια Προεδρικών Διαταγμάτων του υπουργείου Παιδείας, τα οποία αφορούν το σχέδιο Αθηνά για την αναδιάρθρωση των Ιδρυμάτων Ανωτάτης Εκπαίδευσης (ΑΕΙ) και των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΤΕΙ). Υπενθυμίζεται, ότι από τα συνολικά 36 διατάγματα τα 23 αφορούν ΑΕΙ και 13 ΤΕΙ.

Ειδικότερα, το Ε' Τμήμα του ανωτάτου ακυρωτικού δικαστηρίου (πρόεδρος η αντιπρόεδρος Αγγελική Θεοφιλοπούλου και εισηγητές ο πάρεδρος Χ. Ντουχάνης και η πάρεδρος Όλγα Παπαδοπούλου) έκρινε νόμιμα και τα επτά εναπομείναντα από τα 36 σχέδια Προεδρικών Διαταγμάτων που είχαν παραμείνει στο ΣτΕ για επεξεργασία.

Αναλυτικότερα, τα επτά διατάγματα που κρίθηκαν νόμιμα αφορούν:

1) Την κατάργηση του γενικού τμήματος, συγχώνευση τμημάτων, μεταφορά έδρας τμήματος και ίδρυση-συγκρότηση, μετονομασία και ανασυγκρότηση σχολών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

2) Την κατάργηση τμήματος, ένταξη τμήματος σε σχολή, συγκρότηση και ανασυγκρότηση σχολών στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

3) Τη μετονομασία τμήματος και ίδρυση-συγκρότηση, κατάργηση και ανασυγκρότηση σχολών στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

4) Την κατάργηση-συγχώνευση τμημάτων, μετονομασία σχολής στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.

5) Τη συγχώνευση ΤΕΙ Πάτρας και ΤΕΙ Μεσολογγίου, μετονομασία σχολής και τμημάτων, συγχώνευση τμημάτων, κατάργηση παραρτημάτων και τμημάτων, συγκρότηση σχολών στο ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας.

6) Τη μετονομασία του ΤΕΙ Σερρών σε ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, συγχώνευση-κατάργηση τμημάτων, συγκρότηση σχολών του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας.

7) Τη μετονομασία σχολής, μετονομασία τμημάτων, συγχώνευση τμημάτων, κατάργηση παραρτημάτων και τμημάτων, ίδρυση τμήματος, συγκρότηση σχολών του ΤΕΙ Κρήτης.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας, μετά τη νομοπαρασκευαστική επεξεργασία των επτά επίμαχων διαταγμάτων, εξέδωσαν αντίστοιχες γνωμοδοτήσεις με τις οποίες αποφάνθηκαν ότι είναι νόμιμα, ενώ παράλληλα έκαναν ορισμένες παρατηρήσεις νομοτεχνικού περιεχομένου.

newsbeast

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news