facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Τραπεζικό θρίλερ στα Τρίκαλα και ώρες αγωνίας για χιλιάδες Τρικαλινούς μετόχους

Ώρες αγωνίας για χιλιάδες Τρικαλινούς μετόχους καθώς εξελίσσεται Τραπεζικό θρίλερ.

Όπως αποκαλύπτει το trikalanews.gr είναι ειλημμένη απόφαση «κουρέματος» μετοχών από το Διοικητικό Συμβούλιο της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας προς την Γενική Συνέλευση των Μετόχων που θα πραγματοποιηθεί στις 21 Ιουνίου.

Η πρόταση –σοκ, αφορά το κούρεμα της λογιστικής αξίας της μερίδας της μετοχής της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας που αναμένεται να προταθεί ώστε να έχει αξία 79 ευρώ κάτι που συνεπάγεται με οικονομική υποτίμηση μεγαλύτερη από 25% της σημερινής λογιστικής αξίας της μερίδας.

Η λογιστική αξία της συνεταιριστικής μερίδας, που σήμερα αποτιμάται στα 111,58 ευρώ, εξαρτάται από τα ίδια κεφάλαια του Πιστωτικού Ιδρύματος όπως καταγράφονται και αποτυπώνονται στον τελευταίο Ισολογισμό χρήσης της Τράπεζας, όπως αυτά πιστοποιούνται από Ορκωτούς Λογιστές και με την σύμφωνη γνώμη και την έγκριση της Τράπεζας της Ελλάδος.

Αυτή η πρόταση αν γίνει αποδεκτή από την Γενική Συνέλευση δεν θα αποφέρει μόνο σημαντικότατη οικονομική ζημιά στους παλιούς Μετόχους της Τράπεζας, άλλα θα κλονίσει, εν μέσω βαθιάς οικονομικής κρίσης και την τραπεζική «πίστη» για το μέλλον και την βιωσιμότητα της Τράπεζας, των περισσοτέρων από 7.000 Τρικαλινών μικρομετόχων σε σύνολο περίπου 10.000 μετόχων.

Η «Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας» συστάθηκε στα Τρίκαλα το 1994 με την τότε ονομασία «Συνεταιριστική Τράπεζα Τρικάλων» με πρωτοβουλία επιχειρηματιών και επαγγελματικών Φορέων του Νομού Τρικάλων, όπως το Εμπορικό Βιομηχανικό Επιμελητήριο, τον Εμπορικό Σύλλογο και τον Σύνδεσμο Επαγγελματοβιοτεχών ενώ το 2007 έλαβε την σημερινή της ονομασία.

trikalanews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news