facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Βρούτσης: Νέος μηχανισμός για τον προσδιορισμό του κατώτατου μισθού

Τη δημιουργία νέου μηχανισμού με τον οποίο θα προσδιορίζεται ο κατώτατος μισθός επεξεργάζεται το υπουργείο Εργασίας, όπως υποστήριξε ο αρμόδιος υπουργός Γιάννης Βρούτσης.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο κ. Βρούτσης σημείωσε ότι η πρόταση του μηχανισμού για τον κατώτατο μισθό θα ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου του 2017. Ξεκαθάρισε, πάντως, ότι σήμερα δεν θίγεται το κατώτατο όριο μισθού των 586 ευρώ.

Εκτίμησε μάλιστα πως ήδη υπάρχουν επιχειρήσεις που δίνουν μισθούς πάνω από τον κατώτατο μισθό.

Αναφερόμενος στην ανεργία τόνισε ότι βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση ως υπουργός Εργασίας να καταγράφει την ανεργία, η οποία όμως δεν λύνεται -όπως είπε- από εκείνον αλλά από το υπουργείο Ανάπτυξης.

Για τις πλασματικές συντάξεις τόνισε πως πλέον μέσω του συστήματος ΗΛΙΟΣ καταγράφηκαν οι συνταξιούχοι της χώρας και ξεκαθάρισε το τοπίο.

Γνωστοποίησε ότι οι συνταξιούχοι στην Ελλάδα είναι 2.714.034 τον Ιούνιο του 2013 και πως υπάρχουν τρεις συνταξιούχοι στη χώρα που λαμβάνουν εννέα συντάξεις, 11 συνταξιούχοι που λαμβάνουν 8 συντάξεις και 151 συνταξιούχοι που λαμβάνουν επτά συντάξεις.

«Δεν σημαίνει ότι είναι παράνομες οι συντάξεις που λαμβάνουν. Θα τις ψάξουμε όμως», τόνισε ο κ. Βρούτσης.

Παράλληλα ο υπουργός Εργασίας δήλωσε πως θα μειωθούν κι άλλο οι εργοδοτικές εισφορές και κάλεσε όσες επιχειρήσεις δεν πληρώνουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές να ενταχθούν στη ρύθμιση που δίνει τη δυνατότητα να εξοφλήσουν σε 48 δόσεις.

«Όσοι μπορούν πρέπει να ενταχθούν. Θα κλείσουν επιχειρήσεις γιατί θα πρέπει να υποστεί τις συνέπειες όποιος δεν πληρώνει τις ασφαλιστικές του εισφορές» είπε ο κ. Βρούτσης.

Ανακοίνωσε επίσης το σχέδιο ΑΡΤΕΜΙΣ το οποίο θα περιλαμβάνει 21 συνεκτικές δράσεις «που θα φέρουν καίριο πλήγμα στην αδήλωτη εργασία και την εισφοροδιαφυγή».

Τέλος, τόνισε ότι το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας θα αναβαθμιστεί και θα λειτουργήσει στο επίπεδο του ΣΔΟΕ.

moneypost

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news