facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Το ΣτΕ διέταξε με απόφασή του την συνέχιση της εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές

Με διαταγή του ΣτΕ συνεχίζονται κανονικά οι εργασίες της "Ελληνικός Χρυσός" στις Σκουριές Χαλκιδικής, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία.

Με αυτό τον τρόπο το ΣτΕ αναστέλλει την ισχύ του σήματος της Πολεοδομίας Αρναίας, όχι απλά ανοίγοντας τον δρόμο, αλλά διατάζοντας την συνέχιση των εργασιών στις Σκουριές.

Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη η εταιρεία καθώς και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Χαλκιδικής προσέφυγαν στο ΣτΕ ζητώντας να κριθεί αντισυνταγματική και παράνομη η διακοπή των εργασιών για την εγκατάσταση ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού στα ορυχεία χρυσού στη θέση Σκουριές του δήμου Αριστοτέλη Χαλκιδικής.

Η απόφαση του ΣτΕ όπως δημοσιοποιήθηκε από το Thraki Life News:

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι κάτοικοι της περιοχής

Υπενθυμίζεται ότι την απόφαση τους να συνεχίσουν τον αγώνα για να μην γίνει η εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής, επισήμαναν πριν λίγες ημέρες οι επιτροπές κατοίκων που αντιτίθενται στην επένδυση χρυσού, σε επιστολή τους που απευθύνεται στον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, με αφορμή τη διαβεβαίωση που έδωσε σε αντιπροσωπεία μεταλλωρύχων στη Θεσσαλονίκη ότι θα προχωρήσει η εν λόγω επένδυση.

Ο δρόμος του αγώνα είναι γι αυτούς χωρίς γυρισμό, τονίζουν, καταφέρονται εναντίον του πρωθυπουργού, λέγοντας ότι η κυβέρνηση έχει "καταλύσει κάθε έννοια δημοκρατικού κράτους" στη Χαλκιδική κι έχει "εγκαθιδρύσει ένα καθεστώς αστυνομοκρατίας, άθλιας προπαγάνδας και κρατικής καταστολής.

Με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση πέτυχε να μετατρέψει μια ολόκληρη κοινωνία σε "πυρήνα αντίστασης" που εμπνέει τα κινήματα σε όλη τη χώρα", υπογραμμίζουν.

news247

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news