facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Καταδίκη Π. Καμμένου για εξύβριση του Αντρ. Παπανδρέου

Το ποσό των 30 χιλιάδων ευρώ καλείται να καταβάλλει ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος στον Αντρίκο Παπανδρέου, ενώ για κάθε φορά που θα αναφέρεται στο όνομά του θα πληρώνει επιπλέον 500 ευρώ.

Αυτό αποφάσισε το Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας, το οποίο καταδίκασε τον κ. Καμμένο για το αδίκημα της εξύβρισης.
Ο Αντρίκος Παπανδρέου είχε καταθέσει αγωγή σε βάρος του προέδρου των ΑΝ.ΕΛ διεκδικώντας το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ, ως αποζημίωση για ηθική βλάβη, με αφορμή δηλώσεις του κ. Καμμένου για εμπλοκή του κ. Παπανδρέου στα ασφάλιστρα ασφάλιστρα κινδύνου ενδεχόμενης ελληνικής χρεοκοπίας (CDS).

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Καμμένος είχε μιλήσει για το ρόλο που διαδραμάτισε ο Αντρίκος Παπανδρέου σε επενδυτική εταιρία που αγόρασε CDS από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, ενώ η χώρα όδευε προς τον μηχανισμό στήριξης, αναμένοντας την εκτίναξη των spreads.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης της αγωγής, ο κ.Καμμένος απέδωσε τα όσα του καταλογίζονται στο διαδίκτυο λέγοντας: «
«Εγώ αναλαμβάνω την ευθύνη αυτών που δημοσίως έχω πει και υπογράψει. Αυτά που γράφουν οι ιστοσελίδες οι οποίες πολλές ελέγχονται από τους ίδιους ή, οι οποίες είναι πληρωμένες για να δημιουργήσουν ένα νομικό πλαίσιο για να απειληθεί ο βουλευτής ή η δικαιοσύνη....».

Ο κ. Καμμένος δήλωσε στο δικαστήριο πως ουδέποτε έχει αναφερθεί στην οικογένεια του κ.Παπανδρέου με απρεπείς χαρακτηρισμούς , ενώ και ο μάρτυρας υπεράσπισης του κατηγορουμένου, δήλωσε πως : «ο κ. Καμμένος ουδέποτε έβλαψε την τιμή του κ. Παπανδρέου. Οι αναρτήσεις στα σάιτ δεν είναι λόγια του Καμμένου.»

Από την πλευρά του ο κ. Παπανδρέου επισήμανε στο δικαστήριο πως ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ τον έχει επανειλημμένως «χρωματίσει» σαν οικονομικό εγκληματία, σαν άνθρωπο που συμμετείχε σε μια οικογένεια κόζα νόστρα.

«Μου κάνει εξαιρετική εντύπωση ότι τώρα λέει ότι δεν έχει στραφεί εναντίον μου. Με έχει πει λαμόγιο και ότι συμμετέχω σε εσωτερική πληροφόρηση που παρέχω σε ξένους επενδυτές εις βάρος της χώρας», είχε πει χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου.

Αντρ. Παπανδρέου: Κατέπεσαν οι συκοφαντίες

Ικανοποιημένος για την απόφαση του δικαστηρίου εμφανίστηκε σε δηλώσεις του ο Αντρίκος Παπανδρέου, καθώς όπως είπε, «κατέπεσαν οι σε βάρος μου και της οικογένειάς μου συκοφαντίες για CDS, κερδοσκοπικά παιχνίδια και άλλα μυθεύματα του κυρίου Καμμένου».

Κύκλοι του κ. Παπανδρέου σημείωναν εν τω μεταξύ ότι η ουσία της αγωγής του κατά του Πάνου Καμμένου, έγινε δεκτή από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών και ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων καταδικάστηκε για εξύβριση και απαξιωτικές δηλώσεις σε βάρος του Αντρίκου Παπανδρέου που «δεν προσιδιάζουν με εκείνον τον λόγο που οφείλουν να εκφέρουν οι πολιτικοί σε μία ευνομούμενη πολιτεία» όπου «με κανένα τρόπο δεν μπορεί να είναι ανεκ τό να θίγεται ο πυρήνας της αξιοπρέπειας του οποιουδήποτε».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, με την απόφασή του το δικαστήριο απεδέχθη ότι οι δηλώσεις του κ. Καμμένου είχαν σκοπό την εξύβριση του κ. Παπανδρέου «έτρωσαν την τιμή και την υπόληψή του, προσέβαλαν την προσωπικότητά του παράνομα και υπαίτια» και σε ορισμένες περιπτώσεις περιείχαν σαφείς απειλές με προφανή σκοπό την τρομοκράτησή του που θα μπορούσαν από κάποιους να εκληφθούν και ως πρόσκληση βιαιοπραγιών».

Επισημαίνουν τέλος ότι στη σελίδα 29 της απόφασης υπάρχει «και η εξής κρισιμότατη, ουσιαστικότατη αναφορά στην υπόθεση: "Ο πλέον όμως κρίσιμος ισχυρισμός των επίδικων δημοσιευμάτων, ότι δηλαδή το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο πώλησε τα CDS που κατείχε στην εταιρία "Unigestion SA" δεν επιβεβαιώνεται από τα προσκομισθέντα αποδεικτικά στοιχεία"».

Πολιτικά δικαιωμένος δηλώνει ο Πάνος Καμμένος

Πολιτική δικαίωση για τον ίδιο και τους Ανεξάρτητους Έλληνες χαρακτήρισε την απόφαση του ο Πάνος Καμμένος.

Όσον αφορά το ποσό που καλείται να καταβάλει ως αποζημίωση, σημείωσε ότι αφορά τους χαρακτηρισμούς «λαμόγιο» και «θα δικάσουμε κάτω από το σπίτι» για να προσθέσει χαρακτηριστικά ότι μία φορά το μήνα θα καλεί τους δημοσιογράφους σε συνέντευξη Τύπου και θα αποκαλεί τον κ. Παπανδρέου με έναν από τους παραπάνω χαρακτηρισμούς και θα πληρώνει τα 500 ευρώ.

Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο με την απόφαση το δικαστήριο «δέχεται τους ισχυρισμούς ότι ο Αντρίκος Παπανδρέου λειτούργησε ως brooker των τοκογλύφων», ενώ ανοίγει πλέον ο δρόμος και για ποινική διερεύνηση της υπόθεσης που, όπως τόνισε, «πρέπει να οδηγήσει στην καταδίκη εκείνων που 'έστησαν' ως κοινοί μαφιόζοι την πατρίδα μας». «Δείχνει», πρόσθεσε, «ότι υπάρχουν έντιμοι δικαστές» και εξέφρασε την ελπίδα ότι «θα συνεχιστεί η ποινική έρευνα».

Ο κ. Καμμένος δήλωσε πολιτικά δικαιωμένος γιατί όπως είπε, ξεκίνησε την έρευνα πριν από λίγα χρόνια «με εντολή του σημερινού πρωθυπουργού» τον οποίο κατηγόρησε ότι «σήμερα ανέκρουσε πρύμναν».

«Η μία και μόνη εξεταστική που υποσχέθηκε ο κ.Σαμαράς και ακύρωσε στη συνέχεια για να προστατεύσει τον Γιώργο Παπανδρέου, είναι υποχρέωση της Βουλής να το αποφασίσει», υπογράμμισε και προανήγγειλε ότι θα καταθέσει στη Βουλή την απόφαση ώστε να είναι στα χέρια όλων των βουλευτών, προκειμένου να ξεκινήσει μια προανακριτική επιτροπή που θα βρει «ποιοι οδήγησαν τη χώρα σε αυτό το σημείο.

«Θα τους κυνηγήσουμε μέχρι την τελευταία στιγμή για την εμπλοκή τους στην παράδοση της χώρας στον μηχανισμό στήριξης», διεμήνυσε μεταξύ άλλων.

Τέλος, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων έδωσε στη δημοσιότητα την πρόχειρη απόφαση και όχι την καθαρογραφημένη, για να προλάβει, όπως είπε, στρεβλώσεις στα ΜΜΕ και στο διαδίκτυο.

naftemporiki

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news