facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Ψήφισε τη διάταξη η Βουλή: «Μαχαίρι» στα επιδόματα των πολυτέκνων

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η διάταξη του υπουργείου Οικονομικών που προβλέπει δραστικές περικοπές στα επιδόματα των πολυτέκνων.

Η ρύθμιση, η οποία -παρά τις αντιδράσεις και εντός της Βουλής- υπερψηφίστηκε, θεμελιώνει αυστηρότερες προϋποθέσεις για την καταβολή επιδόματα σε τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειας.

Πλέον, θα προσμετράτε το συνολικό εισόδημα και όχι το φορολογητέο εισόδημα, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα. Που σημαίνει πως ως έσοδα που θα κρίνουν αν θα λάβει μια οικογένεια το πολυτεκνικό επίδομα θα υπολογίζονται και τα προνοιακά επιδόματα, τα μερίσματα, οι τόκοι κλπ.

Υπενθυμίζεται ότι το πολυτεκνικό επίδομα είναι 500 ευρώ κατ’ έτος και ανά τέκνο για οικογενειακό εισόδημα έως 45.000 για τρίτεκνες οικογένειες, με το όριο να αυξάνει κατά 3.000 ευρώ για τετράτεκνες οικογένειες και κατά 4.000 ευρώ για κάθε επιπλέον τέκνο πέραν των τεσσάρων .

Να σημειωθεί ότι η επιστημονική υπηρεσία της Βουλής στην σχετική της έκθεση σημειώνει μεταξύ άλλων ότι η ρύθμιση δεν είναι συνταγματικώς επιτρεπτή.

Οι αντιδράσεις από την πλευρά των τρίτεκων και των πολύτεκνων είναι έντονες. Ο πρόεδρος της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος Βασίλης Θεοτοκάτος τόνισε πως εξ αρχής είχαν καταγγείλει ως απαράδεκτες αυτές τις ρυθμίσεις: «Με τα νέα όρια είναι πολύ πιθανόν κάποιες οικογένειες να μην έχουν το δικαίωμα να πάρουν το πολυτεκνικό επίδομα».

Αντίστοιχα, ο πρόεδρος του Συλλόγου Τριτέκνων Θεσσαλονίκης, Στέλιος Τσιούλιας, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα Mega» εκτίμησε ότι με αυτό τον τρόπο θα «κοπούν» από το επίδομα περίπου 100.000 οικογένειες.

star

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news