facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Τσουνάμι παραιτήσεων στην Υγεία!

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ!

Την παραίτησή του υπέβαλε ο κ. Ελευθέριος Παπαγεωργόπουλος από τη θέση του Διοικητή του ΕΟΠΥΥ.

Αυτό που όλοι περίμεναν εδώ και καιρό τελικά έγινε! Ο Λευτέρης Παπαγεωργόπουλος μέχρι πρότινος πρόεδρος του μεγαλύτερου φορέα υγείας της χώρας έδωσε σήμερα την παραίτησή του.

Στη θέση του αναλαμβάνει ο κ. Δημήτρης Κοντός, μέχρι τώρα Διοικητής του ΟΓΑ. Νέος Διοικητής του ΟΓΑ αναλαμβάνει ο κ. Ξενοφών Βεργίνης.

Πάντως εδώ και καιρό, όπως είχε γράψει πολλές φορές το iatropedia, παρασκηνιακά παιζόταν ένα απίστευτο παιχνίδι εξουσίας μεταξύ του τέους αναπληρωτή υπουργού Υγείας Μάριου Σαλμά και του επίσης τέως πλέον προέδρου του ΕΟΠΥΥ. Ο ένας θεωρούσε τον άλλο υπέυθυνο για τις μαύρες τρύπες του Οργανισμού αλλά και για τα δεκάδες προβληματα που παρουσιάζονται καθημερινά, με την τρόικα να εμφανίζεται εξαγριωμένη για την κατάσταση στον ΕΟΠΥΥ.

Μάλιστα μόλις πρόσφατα ο Μάριος Σαλμάς είχε κατηγορήσει ευθέως τον Λευτέρη Παπαγεωργόπουλο για τις μαύρες τρύπες στον Οργανισμό καθώς οι δαπανες κυρίως στις διαγνωστικές εξετάσεις είχαν ξεφύγει. Βέβαια από τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ διαρρέονταν ότι ο τέως αναπληρωτής δεν είχε προωθήσει τις σχετικές υπουργικές αποφάσεις ώστε να μπορούν να γίνουν διαπραγματεύσεις με τα διαγνωστικά κέντρα.

Φαίνεται όμως ότι οι μαύρες τρύπες του ΕΟΠΥΥ αλλά και οι συνεχείς πιέσεις της τρόικας δημιούργησαν αρνητικό κλίμα για το πρόσωπο του Λευτέρη Παπαγεωργόπουλου και στο Μέγαρο Μαξίμου.

Έγκυρες πληροφορίες του iatropedia αναφέρουν ότι ο κ.Παπαγεωργόπουλος πριν δώσει την παραίτησή του στον Αντώνη Σαμαρά, εξέφρασε την έντονη δυσφορία του για τις κατηγορίες που εξακοντίζονται συνεχώς το τελευταίο διάστημα εναντίον του με αφορμή τη μαύρη τρύπα του ΕΟΠΥΥ. Ο τέως πλέον πρόεδρος φέρεται μάλιστα να είπε- όπως σημειώνουν πηγές του iatropedia- στον πρωθυπουργό ότι για την κατάσταση στον Οργανισμό ευθύνονται και τα υπουργεία Υγείας και ΟΙκονομικών, συμπληρώνοντας ότι "δεν είχε στήριξη από κανέναν σε αυτήν την προσπάθεια".

Φεύγει και ο πρόεδρος του ΕΟΦ

Μετά την παραίτηση-απομάκρυνση του προέδρου του ΕΟΠΥΥ, άλλη μία αποχώρηση έρχεται στην Υγεία αυτή του προέδρου του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων Γιάννη Τούντα

Στη μία μετά το μεσημέρι θα συναντήσει ο πρόεδρος του ΕΟΦ Γιάννης Τούντας τον νέο υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη για να του δώσει την παραίτησή του. Μια παραίτηση την οποία είχε δώσει και πριν από περίπου δέκα ημέρες και στον τέως αναπληρωτή υπουργό Υγείας Μάριο Σαλμά.

Ο κ.Τούντας είχε επισημάνει στο παρελθόν και στο iatropedia.gr ότι θα αποχωρούσε από τον Οργανισμό μόλις θα άρχιζαν οι πρώτες μετατάξεις στον ΕΟΦ δεδομένου ότι από την πρώτη στιγμή της παρουσίας του εκεί ζητούσε προσωπικό για την ενίσχυσή του.

Πρίν από λίγες ημέρες άρχισαν οι πρώτες αφίξεις εργαζομένων από άλλους φορείς του δημοσίου και έτσι ο Γιάννης Τούντας δίνει αύριο Πέμπτη την παραίτησή του. Στην επιστολή του πάντως αφήνει αιχμές για την συνεχή έλλειψη προσωπικού στον ΕΟΦ, για τη μη χάραξη εθνικής στρατηγικής για το φάρμακο εδώ και τρία χρόνια που βρίσκεται στη συγκεκριμένη θέση, για την ανάγκη ενός απλού συστήματος τιμολόγησης και αποζημίωσης των φαρμάκων , ενώ καταλήγει μεταξύ άλλων ότι ο ίδιος ολοκλήρωσε το έργο που είχε βάλει ως στόχο.

Πάντως έγκυρες πληροφορίες του iatropedia.gr αναφέρουν ότι ο κ.Τούντας ενημέρωσε σήμερα Τετάρτη τον Άδωνι Γεωργιάδη για την κίνησή του και ο υπουργός Υγείας του επεσήμανε ότι δεν είχε πρόθεση να τον απομακρύνει.

Παραιτείται και ο πρόεδρος των φαρμακοποιών Θ.Αμπατζόγλου!

Την παραίτησή του αναμένεται να δώσει την ερχόμενη Δευτέρα 1η Ιουλίου ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεόδωρος Αμπατζόγλου ενώ θα συγκαλέσει σε συνεδρίαση το ΔΣ του κλάδου για να ακολουθηθούν όλες οι απαραίτητες διεργασίες για την αντικατάστασή του. Όλο το παρασκήνιο της αποχώρησης Αμπατζόγλου

Αλλαγή φρουράς στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο (ΠΦΣ) αναμένεται να έχουμε τις επόμενες ημέρες καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του iatropedia, ο νυν πρόεδρος Θεόδωρος Αμπατζόγλου θα δώσει την παραίτησή του την ερχόμενη Δευτέρα (1η Ιουλίου) ή το αργότερο την Τρίτη.

Ο Θεόδωρος Αμπατζόγλου κατέληξε σε αυτήν την απόφαση μετά το διορισμό του στη θέση του Διοικητή του ΟΑΕΔ ενώ αναμένεται να επικαλεσθεί φόρτο εργασίας λόγω των νέων καθηκόντων του.

Βέβαια πριν την απόφαση αυτή προηγήθηκε πλούσιο παρασκήνιο καθώς πολλές φωνές μέσα στον κλάδο θεώρησαν αντιδεοντολογική την παραμονή του στον ΠΦΣ εξαιτίας της νέας κυβερνητικής του θέσης.

Μάλιστα πολλοί ήταν αυτοί που είχαν εκφράσει και ανοικτά τις αντιρρήσεις τους ζητώντας από τον Θ.Αμπατζόγλου να αποχωρήσει. Πάντως πηγές του iatropedia αναφέρουν ότι –επισήμως τουλάχιστον- ο νυν πρόεδρος δεν θα δώσει το «δαχτυλίδι» σε κανέναν υποψήφιο διάδοχό του ώστε τα όργανα να συνεδριάσουν και να αποφασίσουν σχετικά

Πάντως σε αυτήν την κούρσα της διαδοχής πολλοί είναι οι υποψήφιοι μνηστήρες που θα επιθυμούσαν σφόδρα να λάβουν τη θέση. Εξάλλου πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους Συλλόγους της χώρας δεδομένου ότι υπάρχουν περίπου 11.000 φαρμακεία ανά την επικράτεια.

Οι εκλογές στον κλάδο αναμένεται να πραγματοποιηθούν το Νοέμβριο ενώ ο νέος πρόεδρος μέχρι τότε θα εκλεγεί από το Δ.Σ. του ΠΦΣ.

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news