facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Σε Πάτρα και Καλαμάτα τα πρώτα υποκαταστήματα γερμανικής τράπεζας!

Στην Πελοπόννησο θα ιδρυθούν τα πρώτα υποκαταστήματα του γερμανικού τραπεζικού ομίλου Sparkassen.

Στόχος είναι η δημιουργία δικτύου ταμιευτηρίων κατά τα γερμανικά πρότυπα για ρευστότητα στις ελληνικές Μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Η αρχή θα γίνει από την Καλαμάτα και την Πάτρα, όσον αφορά την Πελοπόννησο.

Εκπρόσωποι του γερμανικού τραπεζικού ομίλου Sparkassen, που αποτελεί τον φορέα μέσω του οποίου συνεργάζονται 423 ανεξάρτητες τοπικές τράπεζες της Γερμανίας, έχουν ήδη επισκεφθεί την Καλαμάτα από το Πάσχα διερευνώντας την τοπική αγορά. Μεταξύ άλλων οι υπέυθυνοι της τράπεζας είθχαν επισκεφθεί και το δημαρχείο Καλαμάτας.

Οι εκπρόσωποι Νίκλαους Μπέργκμαν, διευθύνων σύμβουλος του Ιδρύματος Sparkassen για τη διεθνή συνεργασία και ο δρ. Γιούργκεν Ένγκελ, αρμόδιος για τη συνεργασία με χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μαζί με τον Οδυσσέα Αθανασιάδη, διευθυντή του παραρτήματος Θεσσαλονίκης του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, εξήγησαν στο Δήμαρχο ότι ενδιαφέρονται για την ίδρυση τοπικής τράπεζας στην Πελοπόννησο και έτερης στην Κεντρική Μακεδονία.

Στόχος τους είναι να εστιάσουν στην εξυπηρέτηση του μικροκαταθέτη και στην παροχή ρευστότητας προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, στην περιοχή όπου θα εδρεύει η τράπεζα. Οι δύο τράπεζες που πιλοτικά θα ιδρυθούν, στόχος είναι να αρχίσουν τη λειτουργία τους μέχρι τέλους του έτους. Εάν η λειτουργία τους πετύχει, ο γερμανικός όμιλος θα επιδιώξει τη δημιουργία και άλλων ανά την Ελλάδα, με γοργούς ρυθμούς.

Επισημαίνεται ότι την Παρασκευή 21 Ιουνίου, στις οικονομικές στήλες της «Καθημερινής» αναφέρθηκε («Δίκτυο ταμιευτηρίων κατά τα γερμανικά πρότυπα για ρευστότητα στις ελληνικές ΜμΕ») πως ο πρόεδρος της Ένωσης Ταμιευτηρίων της Γερμανίας Γκέοργκ Φάρενσον προανήγγειλε την ίδρυση δύο καταρχήν πιλοτικών καταστημάτων, καθώς επιχειρείται η έλευση στην Ελλάδα του επιτυχημένου μοντέλου των γερμανικών ταμιευτηρίων. Η αρχή θα γίνει από την Κεντρική Μακεδονία και την Πελοπόννησο, όπου σχεδιάζεται η ίδρυση προοπτικά πέντε καταστημάτων, σε Βέροια, Κιλκίς, Κατερίνη και Πάτρα, Καλαμάτα αντίστοιχα.

Η τελική επιλογή και η λειτουργία τους θα εξαρτηθεί από τις συζητήσεις μεταξύ της γερμανικής πλευράς, των ελληνικών Αρχών και της Τραπέζης της Ελλάδος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Καθημερινής», η Πελοπόννησος επελέγη λόγω του τουριστικού ενδιαφέροντος που παρουσιάζει η περιοχή, ενώ στην περίπτωση της Κεντρικής Μακεδονίας κυριάρχησε το ενδιαφέρον για την αγροτική παραγωγή και την ισχυρή παρουσία μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news