facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Νέα διαδικασία προελέγχου αναπηρίας

Καταργείται η υφιστάμενη διαδικασία προελέγχου ιατρικών φακέλων στα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ).

Όπως προκύπτει από πρόσφατη εγκύκλιο του ΙΚΑ, καθίσταται υποχρεωτική η συνυποβολή με την αίτηση για πιστοποίηση του βαθμού αναπηρίας από τα ΚΕΠΑ του ενιαίου εντύπου Ιατρικής Έκθεσης/Βεβαίωσης, με την ονομασία 'Εισηγητικός Φάκελος Παροχών Αναπηρίας'.

Βάσει της ιατρικής έκθεσης θα εξασφαλίζονται οι προϋποθέσεις για την ορθή επιλογή της υγειονομικής επιτροπής που θα παραπέμπεται ο ασθενής.

Θα συμπληρώνονται σε αυτή, από τον θεράποντα ιατρό του ασθενούς, όλα τα απαιτούμενα για το σκοπό αυτό πληροφοριακά στοιχεία (ιατρικό ιστορικό, παρακλινικές και λοιπές ιατρικές εξετάσεις, νοσηλείες, προσδιορισμός της προέχουσας πάθησης, λοιπές παθήσεις).

Το συγκεκριμένο έντυπο επέχει θέση Υπεύθυνης Δήλωσης του Ν.1599/86 και συμπληρώνεται από θεράποντα ιατρό, δημοσίου ή ιδιωτικού υγειονομικού σχηματισμού ή φορέα παροχών υπηρεσιών Υγείας της ειδικότητας με την κύρια πάθηση του αιτούντα.

Η ιατρική έκθεση καθίσταται υποχρεωτική από τις 15 Ιουνίου 2013 και χωρίς αυτή δεν γίνονται δεκτά αιτήματα προς εξέταση από τα ΚΕΠΑ.

iatronet

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news