facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Κατά των απολύσεων τάχθηκε ο Αντώνης Μανιτάκης

Με αιχμές για τις μνημονιακές υποχρεώσεις των απολύσεων και της κινητικότητας στο Δημόσιο, συνόδευσε την αποχώρησή του από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ο Αντώνης Μανιτάκης.

Κατά την τελετή παράδοσης - παραλαβής, ο κ. Μανιτάκης είπε χαρακτηριστικά ότι η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου και η κυβέρνηση συνολικότερα, θα πρέπει να δώσει στους ελεγκτές της τρόικας να κατανοήσουν ότι, ο στόχος της αναδιοργάνωσης του Δημοσίου δεν επιτυγχάνεται με «τυφλές» απολύσεις ή μετακινήσεις υπαλλήλων, χωρίς κανένα αντικειμενικό κριτήριο και αξιολόγηση.

Για τον λόγο αυτό, συνέχισε, θα πρέπει να υπάρξει εθνική συνεννόηση για να αποφευχθεί αυτή η εξέλιξη και να δοθεί βάρος στην αναβάθμιση των υπηρεσιών του Δημοσίου μέσα από τις νέες οργανωτικές δομές, την αξιολόγηση και την αντιμετώπισης της γραφειοκρατίας.

Χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντικό το έργο που αφήνει και ευχήθηκε στο νέο υπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, να συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο και την ίδια αποτελεσματικότητα. Επιπλέον τόνισε ότι η συνεργασία με την ομάδα δράσης της Κομισιόν και τους τεχνοκράτες του ΟΟΣΑ κάθε άλλο παρά επιβάλλουν ξένες λογικές και αντιθέτως δίνουν ιδιαίτερο βάρος στην αξιοποίηση των στελεχών της Δημόσιας διοίκησης.

Από την πλευρά του ο νέος υπουργός ευχαρίστησε τον κ. Μανιτάκη και υποστήριξε ότι θα εργαστεί σκληρά για να επιτύχει τους στόχους που έχουν τεθεί, δίνοντας ιδιαίτερο «βάρος» στην αξιολόγηση των υπαλλήλων, τις νέες οργανωτικές δομές και δήλωσε ότι, προσβλέπει στην αρμονική συνεργασία με την υφυπουργό Εύη Χριστοφιλοπούλου χωρίς να αποτελεί εμπόδιο ότι, προέρχονται από διαφορετικό πολιτικό χώρο.

capital

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news