facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Τα ρουσφέτια δεν τελειώνουν ποτέ - Τι ζητούν πλέον οι πολίτες από τους πολιτικούς

Η οικονομική κρίση έχει αλλάξει ριζικά τη ζωή των Ελλήνων και όπως φαίνεται έχει επηρεάσει ακόμα και τη στάση των ψηφοφόρων αναφορικά με τις χάρες που ζητούν από πολιτικούς και βουλευτές. Οπως αναφέρει και η «Καθημερινή» οι βουλευτές και οι πολιτικοί και να ήθελαν να ικανοποιήσουν τα αιτήματα που δέχονται, τα χέρια τους είναι πια δεμένα.

Οπως δηλώνουν στην εφημερίδα πολιτικοί από όλες τις παρατάξεις, τα αιτήματα έχουν αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, αλλά εμφανίζουν έντονες ποιοτικές διαφορές. Οι πολίτες – ψηφοφόροι έχουν καταλάβει πως «μία θέση στο Δημόσιο δεν υπάρχει πλέον», αφού στη συνείδηση του κόσμου έχει πια εδραιωθεί η λειτουργία του ΑΣΕΠ, ενώ με τις περικοπές και το μαχαίρι στα επιδόματα, το Δημόσιο δεν εγγυάται πλέον ούτε ασφάλεια ούτε υψηλές απολαβές. Γι' αυτό και πλέον οι περισσότεροι ζητούν δουλειά στον ιδιωτικό τομέα.

Παράλληλα οι πολίτες έχουν αφήσει πίσω τις πολυτέλειες και ζητούν απλώς να γίνονται τα αυτονόητα και αυτά που «δεν έχουν τη δυνατότητα να κάνουν εκείνοι».

Ωστόσο όπως αναφέρει ο βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας «ο κόσμος δεν έχει ακόμα συμβιβαστεί πλήρως με το ότι ο πολιτικός ο οποίος κάνει ρουσφέτια έχει πεθάνει» και προσθέτει ότι «είναι λογικό, αφού το πελατειακό σύστημα είναι πιο βαθιά ριζωμένο από ό,τι κάποιοι το παρουσιάζουν. Δεν ήταν δημιούργημα της μεταπολίτευσης, υπήρχε σχεδόν πριν ακόμα γίνουμε κράτος».

Για τον Φίλιππο Σαχινίδη, βουλευτή Λάρισας του ΠΑΣΟΚ, κανείς δεν θα έμπαινε στη διαδικασία να χτυπήσει την πόρτα ενός βουλευτή «εάν λειτουργούσε σωστά το Δημόσιο». Οπως αναφέρει, οι ραγδαίες αλλαγές σε μισθούς, συντάξεις, φόρους κ.λπ. έχουν προκαλέσει μεγάλη ανασφάλεια στους πολίτες, που εύλογα έχουν απορίες. «Εάν υπήρχε φερ' ειπείν μια γραμμή ενημέρωσης για όλα αυτά τα θέματα, δεν θα αναγκάζονταν οι άνθρωποι να καταφεύγουν σε εμάς. Τα βουλευτικά γραφεία έχουν σήμερα τον ρόλο των ΚΕΠ».

iefimerida

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news