facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

Ντάισελμπλουμ: Τον Απρίλιο του 2014 θα εξετάσουμε νέο κούρεμα του χρέους (vid)

Για θετικά σημάδια στην πορεία της ελληνικής οικονομίας έκανε λόγο ο επικεφαλής του Eurogroup, Γέρουν Ντάισελμπλουμ σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, επισημαίνοντας ότι ενδεχόμενη νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους θα συζητηθεί τον Απρίλιο του 2014.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ ανέφερε ότι «σεβόμαστε ότι η ελληνική οικονομία και ο ελληνικός λαός, λόγω της κρίσης, περνούν δύσκολη περίοδο και γι' αυτό θα πρέπει να παρθούν δύσκολα μέτρα».

Ο ολλανδός ΥΠΟΙΚ σημείωσε ότι «υπάρχουν τα πρώτα σημάδια μιας μεταστροφής στην οικονομία. Θετικά σημάδια στο επιχειρηματικό περιβάλλον και στο κλίμα για τις επενδύσεις».

«Eίναι κρίσιμης σημασίας να συνεχίσουμε την προσπάθεια για τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις», πρόσθεσε. «Συγχαίρουμε την ελληνική κυβέρνηση για την επιμονή της στις μεταρρυθμίσεις» είπε.

«Όλοι περιμένουμε τα επόμενα χρόνια με ενδιαφέρον να συνεργαστούμε με την κυβέρνησή σας» ανέφερε ο κ. Ντάισελμπλουμ.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο επικεφαλής του Eurogroup είπε ότι η ανακεφαλαιοποίηση είναι κρίσιμης σημασίας για την οικονομική ανάκαμψη, όπως κι ένας υγιής τραπεζικός τομέας. Για να γίνει αυτό πρέπει να υπάρξει πλήρης εφαρμογή του προγράμματος προσαρμογής, ενώ για την αναδρομικότητα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών μέσω του μηχανισμού ESM, είπε ότι δεν μπόρεσε να δώσει σαφή απάντηση.

«Ελπίζουμε του χρόνου να δούμε την αρχή μιας ανάκαμψης σε όλη την ευρωζώνη. Υπάρχει αισιοδοξία και πιστεύω ότι θα υπάρξει σε Ελλάδα και ευρωζώνη ανάπτυξη» τόνισε ακόμα.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ ανέφερε ότι τον Απρίλιο του 2014 θα γίνει μια αποτίμηση για την βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους, σημειώνοντας ότι τότε θα συζητηθεί ενδεχόμενο νέο κούρεμα. «Είμαστε αισιόδοξοι για την πορεία και την εκτέλεση του ελληνικού προγράμματος που λήγει το 2014» σημείωσε.

Παράλληλα, χαρακτήρισε ενδιαφέρουσες τις προτάσεις Μέρκελ και Ολάντ για την ευρωπαϊκή διακυβέρνηση.



Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news