facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Σόιμπλε: Δεν θα υπάρξει άλλο κούρεμα για την Ελλάδα, σαν αυτό του 2011

Στις 18 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η επίσκεψη του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην Αθήνα. Ο ίδιος επιβεβαίωσε μάλιστα ότι θα έχει συναντήσεις με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, αλλά και τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα.

«Στο επίκεντρο των συνομιλιών», πρόσθεσε, «θα είναι διμερή θέματα με έμφαση την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων στην Ελλάδα».

Παράλληλα, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δεν παρέλειψε να πει μια καλή κουβέντα για τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες της Αθήνας και εξήρε τις επιτυχίες που έχουν σημειωθεί σε ορισμένους τομείς παρά τις όποιες μεταρρυθμίσεις.

«Δεν θα υπάρξει άλλο κούρεμα»
Απέρριψε τα σενάρια για ένα ακόμη κούρεμα του ελληνικού χρέους, όπως εκείνο που έγινε το 2011, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, λέγοντας ότι οι κίνδυνοι που σχετίζονται με το ελληνικό πρόγραμμα προσαρμογής, είναι «διαχειρίσιμοι».

Μιλώντας σε συνέντευξη τύπου για τον γερμανικό προϋπολογισμό του 2014, ο Σόιμπλε εξεδήλωσε την προσδοκία του για παραμονή της Ελλάδας στο μονοπάτι της προσαρμογής και τόνισε ότι τα σενάρια για περαιτέρω κούρεμα του ελληνικού χρέους είναι αποτέλεσμα «παρεξήγησης» των προθέσεων όσων λαμβάνουν τις πολιτικές αποφάσεις.

«Είπαμε ότι δεν θα κάνουμε και άλλο κούρεμα όπως αυτό» υπογράμμισε ο Σόιμπλε, αναφερόμενος στην απόφαση του 2011 που είχε ως συνέπεια να ζημιωθούν οι ιδιώτες κάτοχοι ελληνικών ομολόγων.

ethnos

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news