facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

Η ΛΑΡΚΟ χρωστάει 160 εκατ. ευρώ στη ΔΕΗ

Σε 160 εκατ. ευρώ ανέρχεται πλέον το χρέος της ΛΑΡΚΟ στη ΔΕΗ από κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας σύμφωνα με τη δεύτερη, αλλά το αμφισβητεί η πρώτη.

Δικαστικές αποφάσεις απαγορεύουν τη διακοπή της ηλεκτροδότησης καθώς και την κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων της ΛΑΡΚΟ για την απόδοση του χρέους.

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα επίσημα στοιχεία από πλευράς ΔΕΗ, στο τέλος του 2012 τα χρέη της ΛΑΡΚΟ ήταν 139,2 εκατ. ευρώ. Το ύψος του χρέους αμφισβητείται από τη ΛΑΡΚΟ η οποία έχει προσφύγει στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) επικαλούμενη υπέρογκες και αυθαίρετες χρεώσεις της ηλεκτρικής ενέργειας.

Από τον περασμένο Δεκέμβριο η ΡΑΕ έχει ορίσει προσωρινή τιμή προμήθειας ρεύματος στη ΛΑΡΚΟ ίση με 50 ευρώ ανά μεγαβατώρα, τιμή η οποία κατά τη ΔΕΗ είναι κάτω του κόστους, ενώ κάλεσε τις δύο πλευρές να καταλήξουν σε συμφωνία για την τιμολόγηση της ενέργειας μετά από διαπραγματεύσεις.

Σημειώνεται ότι και οι δύο εταιρίες περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, ενώ η ΔΕΗ είναι και μέτοχος της ΛΑΡΚΟ με ποσοστό 11,5% που αποκτήθηκε έναντι παλαιότερων χρεών της επιχείρησης.

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news