facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Αγωγή κατά της Ελλάδας για το PSI κατέθεσε σλοβακική τράπεζα

Αγωγή κατά της Ελλάδας για την αναγκαστική ανταλλαγή κρατικών ελληνικών ομολόγων (PSI) που πραγματοποιήθηκε πέρυσι ανακοίνωσε ότι... κατέθεσε η σλοβακική τράπεζα Postova Banka. Όπως αναφέρει το Reuters, η Postova ανακοίνωσε ότι τόσο η ίδια, όσο και ο μέτοχός της Istrokapital SE κατέθεσαν μήνυση κατά της Ελλάδας στο Διεθνές Κέντρο για την Επίλυση Επενδυτικών Διαφορών (ICSID), με το επιχείρημα ότι με το PSI, η Ελλάδα παραβίασε τις διεθνείς συνθήκες.

Ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Marek Tarda, σύμφωνα με την ανακοίνωση δήλωσε ότι «η Ελλάδα υιοθέτησε μέτρα που παραβίασαν τις διεθνείς συμφωνίες. Κατά αυτό τον τρόπο, μειώθηκε η αξία της επένδυσής μας. Είναι καθήκον μας να προστατεύσουμε την επένδυσή μας και να παλέψουμε για τα δικαιώματά μας».

Η τράπεζα ανέφερε ότι με το PSI η Ελλάδα παραβίασε τις διμερείς συνθήκες για επενδύσεις μεταξύ της Σλοβακίας και της Ελλάδας, καθώς και μεταξύ της Κύπρου και της Ελλάδας. Οι επενδυτές υπέστησαν ζημία 53,5% επί των επενδύσεών τους,ως μέρος της συμμετοχής τους στη μείωση του ελληνικού δημόσιου χρέους.

eklogika

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news