facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Εκτροπή του πολιτεύματος η υπόθεση Hoechtief

Οι όροι εκχώρησης του ΔΑΑ στην Γερμανική εταιρεία συνιστούν πραξικοπηματική ακύρωση της δημοκρατικής νομιμότητας, με την απόλυτη συναίνεση Χατζηδάκη – Στουρνάρα.

Σκάνδαλο που αγγίζει το μέγεθος της Siemens και του Χρηματιστηρίου αποτελεί η απαλλαγή από την καταβολή ΦΠΑ της γερμανικής εταιρίας Hochtief που διαχειρίζονταν το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος.

Την ώρα που ο ελληνικός λαός στενάζει από τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα, η κυβέρνηση αποφασίζει να απαλλάξει τον μεγαλύτερο φοροοφειλέτη και μάλιστα με δικαστική απόφαση που ελήφθη στο… Λονδίνο.

Αλήθεια, πως είναι δυνατόν μια εταιρεία που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, έχει συνάψει συμφωνίες σύμφωνα με το ελληνικό δίκαιο και σύμφωνα με το ελληνικό Σύνταγμα, να δικάζεται για μια διαμάχη με το ελληνικό δημόσιο σε βρετανικό δικαστήριο;

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή…

Η κυβέρνηση θέλοντας να ρίξει στάχτη στα μάτια του λαού, πανηγυρίζει για το σπουδαίο “deal”της πώλησης του μεριδίου της γερμανικής Hochtief στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, το οποίο αγόρασε η θυγατρική του δημοσίου επενδυτικού ταμείου συντάξεων του Καναδά (PSP Investments).

Η Hochtief χρωστά περίπου 500 εκατομμύρια ευρώ από ΦΠΑ που δεν απέδωσε ποτέ και αρνείται να αποδώσει στο ελληνικό Δημόσιο. Η κυβέρνηση ισχυρίζεται πως το ποσό αγγίζει τα 150 εκατομμύρια ευρώ. Ακόμη και αν είναι έτσι, αυτό σημαίνει πως η Hochtief είναι μακράν ο μεγαλύτερος φοροοφειλέτης στην Ελλάδα.

Το ερώτημα βέβαια είναι γιατί στη συγκεκριμένη περίπτωση το Δημόσιο δεν κινείται όπως κινείται με τις υπόλοιπες ελληνικές εταιρίες και τα φυσικά πρόσωπα; Γιατί προβαίνει σε συντηρητικές κατασχέσεις περιουσιών, γιατί φυλακίζει ανθρώπους που χρωστούν στο Δημόσιο μικρότερα ποσά, ενώ η συγκεκριμένη εταιρία όχι μόνο δεν εξαναγκάζεται να πληρώσει τα οφειλόμενα, αλλά της επιτρέπεται να βάλει και έσοδα από το ταμείο της από την περιουσία για την οποία χρωστά στο Δημόσιο!

Την ίδια στιγμή, η Γερμανική εταιρεία δεν έχει πληρώσει τις ασφαλιστικές εισφορές για την κατασκευή του έργου, που ξεπερνούν βάσει των τότε αξιών, το ΕΝΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΕΥΡΩ!

Ο Σημίτης και το «χρυσό» dealμε τους φίλους Γερμανούς

Τη στιγμή που χιλιάδες Έλληνες απειλούνται με φυλάκιση λόγω χρεών, οι Γερμανοί κάνουν πάρτι στην υγεία των κορόιδων (Ελλήνων) και του φίλου τους Κ. Σημίτη.

Η πολύμηνη κόντρα ελληνικού Δημοσίου και της γερμανικής εταιρίας Hochtief που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος έληξε στις αρχές Απριλίου, με την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου του Λονδίνου σχετικά με την απόδοση ή μη 163 εκατομμυρίων ευρώ προς το ελληνικό κράτος.

Η απόφαση ήταν αρνητική, γεγονός που απάλλαξε τους Γερμανούς από την καταβολή του ΦΠΑ και των ανάλογων προσαυξήσεων και δικάστηκε στο εν λόγω δικαστήριο.

Το ερώτημα τώρα είναι, πως είναι δυνατόν να χρωστά μια εταιρεία τόσα εκατομμύρια σε ένα κράτος και τελικά να δικαιώνεται;

Η δουλειά κάπου «βρωμάει» και φυσικά κάποιοι κρύβονται πίσω από αυτό.

Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης είχε φροντίσει να προστατέψει κατά την υπογραφή της σύμβασης με τη Hochtief, τα συμφέροντα των φίλων του Γερμανών.

Η σύμβαση που υπεγράφη το 1996 δίνει κάθε πλεονέκτημα στη γερμανική εταιρία που αναμενόμενα απαλλάχθηκε, αφού ο Σημίτης είχε φροντίσει να προστατέψει τους Γερμανούς με κάθε μέσο.

Το παρασκήνιο του αεροδρομίου βασικά μπάζει από παντού, μιας και τη χρηματοδότηση είχε αναλάβει η ευρωπαϊκή ένωση μαζί με το ελληνικό δημόσιο. Τα σενάρια μάλιστα θέλουν, πολλούς από τους Επιτρόπους να πιέζουν να δοθεί το έργο στη γερμανική εταιρία, ιδιαίτερα δε ο Επίτροπος Χρηματοδοτήσεων Βολφ Ματίες, του οποίου διευθυντής ήταν ο σημερινός Ύπατος της Μέρκελ στην Αθήνα, Χόρστ Ράιχενμπαχ.

Ποια Δημοκρατία; Πραξικόπημα… Σημίτη!

Πολλά ερωτηματικά προκαλεί η δίκη της Hochtiefσε δικαστήριο του Λονδίνου και όχι της Αθήνας.

Είναι δυνατόν μια εταιρεία που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, λειτουργεί σύμφωνα με τους ελληνικούς νόμους και έχει συνάψει συμφωνίες σύμφωνα με το ελληνικό δίκαιο, να δικάζεται σε δικαστήριο του Λονδίνου; Ποιος ο λόγος;

Δεν μπορούμε να μιλάμε για Δημοκρατία και σύνταγμα τη στιγμή που μία εταιρεία χρησιμοποιεί αποφάσεις ξένων αρχών (δικαστήριο Λονδίνου) για να αποφύγει συνταγματικές υποχρεώσεις της στην ελληνική επικράτεια όπου και δραστηριοποιείται.

Η υπόθεση της Hochtief, όπως επίσης και άλλες περίεργες υποθέσεις, όπως τα περίφημα SWAPS, εμπεριέχουν οσμή σκανδάλου και αναμφίβολα αποτελούν πραξικοπηματικές πράξεις της κυβέρνησης Σημίτη.

Αναμφισβήτητα, οι συμφωνίες που υπέγραψε η κυβέρνηση Σημίτη με τους φίλους Γερμανούς αποτελούν εκτροπή του πολιτεύματος.

Ποιος θα παρέμβει όμως για τα σκάνδαλα εκείνης της περιόδου, όταν ο ίδιος ο σημερινός υπουργός Οικονομικών χαρακτηρίζει «χρυσή περίοδο» την διακυβέρνηση Σημίτη;

Ποιος θα παρέμβει όταν ο ίδιος ο κ. Στουρνάρας επισκέπτεται σχεδόν καθημερινά την οδό Αναγνωστοπούλου;

newsbomb

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news