facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Bloomberg: Πλασματική η ευφορία για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας

«Κρίνοντας από τις αγορές και τα αγγλόφωνα μίντια αυτή την εβδομάδα, η κατεστραμμένη οικονομία της Ελλάδας, επιτέλους αλλάζει σελίδα. Αμφιβάλλω» αναφέρει το Bloomberg.

Η οικονομολόγος Μέγκαν Γκριν συγκεκριμένα γράφει "Παρά την ευφορία που έχει δημιουργηθεί μετά τη χαμηλή απόδοση των 10ετών ομολόγων και τις προσδοκίες για επικείμενη επάνοδο των επενδυτών, η ΕΛΣΤΑΤ δείχνουν ότι η ελληνική οικονομία συρρικνώθηκε κατά 5,3% το πρώτο τρίμηνο του 2013, σε σχέση με ένα χρόνο πριν. Πρόκειται για το 19ο συνεχές τρίμηνο ύφεσης".

Η αρθρογράφος συνεχίζει " Επιπλέον η Κομισιόν προβλέπει περαιτέρω συρρίκνωση της τάξης του 4,2% το 2013. Οι επενδύσεις στον ιδιωτικό τομέα, μετρούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού, οι τράπεζες έχουν πολύ δρόμο ακόμη μέχρι να είναι ξανά υγιείς και να αρχίζουν να δανείζουν εκ νέου και η γραφειοκρατία, το αχανές νομικό σύστημα, οι αργοί ρυθμοί και η διαφθορά στην δικαιοσύνη, εξακολουθούν να συνιστούν αποτρεπτικό παράγοντα για την ανάπτυξη επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Ελλάδα. Σε όλα αυτά προστίθεται η μεγάλη πίεση που έχει ασκηθεί στην κοινωνία".

Και τέλος καταλήγει: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι σήμερα έρχονται ελπιδοφόρα σημάδια από την Ελλάδα, ενώ πριν από έξι μήνες δεν υπήρχε κανένα. Η Ελλάδα μπορεί να προσποιηθεί, κεφαλαιοποιώντας αυτές τις θετικές μικροειδησούλες για να εμπνεύσει εμπιστοσύνη σε επενδυτές και νοικοκυριά, μέχρι να εδραιωθεί η πραγματική ανάκαμψη. Τα θεμελιώδη οικονομικά στοιχεία ωστόσο υπονομεύουν τους θιασώτες της σιγουριάς, υποδεικνύοντας ότι η πρόσφατη ευφορία είναι λίγο υπερβολική»

newsbomb

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news