facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 14 Μαΐου 2013

ΟΛΜΕ: «Να αρθεί η επιστράτευση πριν συζητήσουμε οτιδήποτε»

Την άρση της επιστράτευσης θέτει η ΟΛΜΕ ως απαραίτητη προϋπόθεση για την διεξαγωγή της οποιασδήποτε κουβέντας με την κυβέρνηση. Τη θέση του συνδικαλιστικού οργάνου των καθηγητών εξέφρασε ο Γενικός Γραμματέας της ΟΛΜΕ, Θέμης Κοτσιφάκης σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ο Κοτσιφάκης επεσήμανε επίσης, πως η στάση των καθηγητών σχετικά με τις πανελλήνιες εξετάσεις θα καθοριστεί αύριο στις Γενικές Συνελεύσεις των τοπικών ΕΛΜΕ.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Γενικού Γραμματέα της ΟΛΜΕ

Ξεκίνησε ήδη η αποστολή των φύλλων πορείας προς τους εκπαιδευτικούς; Τα έχουν παραλάβει κάποιοι συνάδελφοί σας;

«Εχει ακουστεί ότι θα τα έστελναν σήμερα, αλλά δεν έχουμε ακόμη ενημερωθεί από τα κατά τόπους σχολεία αν έχουν φτάσει. Από περιοχές στην επαρχία που μίλησα το πρωί μας είπαν ότι προετοιμάζεται η αποστολή τους και θα τα μοιράσουν μάλλον με αστυνομικούς στα σχολεία. Μάλλον πακέτα θα τα στείλουν».

Το σίγουρο είναι ότι μάλλον σε πολεμικό κλίμα καλούνται οι μαθητές να προσέλθουν στις εξετάσεις..

«Νομίζω ότι το κλίμα που δημιουργείται είναι άκρως αρνητικό. Πως αν κινητοποιείσαι ακολουθεί καταστολή. Το μάθημα αυτό είναι πάρα πολύ κακό και οι εξελίξεις δεν είναι καλές. Γιατί αυτό δεν αφορά μόνο τους εκπαιδευτικούς, αφορά τους πάντες αφορά τον ελληνικό λαό».

Εχετε κάποιο μήνυμα να στείλετε στην κυβέρνηση;

«Εμείς ζητάμε τρία πράγματα από το Σάββατο, πριν υπογραφεί η επιστράτευση: Να αποσυρθεί το προεδρικό διάταγμα για τις μεταθέσεις , να δεσμευτεί πολιτικά και δημόσια η κυβέρνηση ότι δεν θα απολυθεί ουδείς εκπαιδευτικός αναπληρωτής και να μην κλείσει κανένα σχολείο. Στο πλαίσιο αυτό ζητήσαμε να γίνει συνάντηση με την κυβέρνηση. Η απάντηση σε αυτή την πρόταση διαλόγου ήταν η επιστράτευση. Τώρα πρέπει να αρθεί η επιστράτευση για να συζητήσουμε οτιδήποτε».

Εκφράζεται από το Μέγαρο Μαξίμου η ελπίδα ότι θα αναθεωρήσετε τη στάση σας .Υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο;

«Χωρίς να ανακληθεί η επιστράτευση, όχι. Τι να αναθεωρήσουμε; Μετέτρεψαν τα σχολεία σε στρατώνες. Αυτό είναι το μήνυμα που πρέπει να δώσουμε στην ελληνική κοινωνία; Αυτό το μήνυμα στέλνουν στην νεολαία; Πως όποιος αγωνίζεται, φιμώνεται;».

Γιατί κατά τη γνώμη σας η κυβέρνηση προχώρησε σε αυτές τις αποφάσεις;

«Το πρόβλημα της κυβέρνησης δεν είναι να κάνουν τις πανελλήνιες εξετάσεις, αλλά να τσακίσουν όποιον αγωνίζεται. Και αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι στην επιστράτευση δεν περιλαμβάνονται μόνο οι πανελλήνιες, αλλά και όλη η εκπαιδευτική διαδικασία. Η επιστράτευση δεν έχει επίσης χρόνο λήξης. Στο στόχαστρο είναι λοιπόν το δικαίωμα στην απεργία».

Η πρόταση της ΟΛΜΕ θα συζητηθεί από τις τοπικές ΕΛΜΕ αύριο;

«Βεβαίως, αύριο πραγματοποιούνται οι Γενικές Συνελεύσεις και την Τετάρτη η συνέλευση των προέδρων».

Ποιο είναι το κλίμα που υπάρχει στα σχολεία;

«Σήμερα άνοιξαν τα σχολεία. Θα υπάρξουν ενημερώσεις. Απόψε διοργανώνεται διαδήλωση που θα ξεκινήσει συμβολικά από τα γραφεία της ΟΛΜΕ και καλούμε όλον τον κόσμο να μετάσχει».

Θα προχωρήσετε ανεξάρτητα από τους χειρισμούς της κυβέρνησης;

«Θα αποφασίσουν οι Γενικές Συνελεύσεις του κλάδου μας»

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news