facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Συνεχίζεται το μαχαίρι στις δαπάνες υγείας

Εντείνονται τα μέτρα για τη μείωση των δαπανών στα φάρμακα και την ανασύσταση των νοσοκομείων, όπως προβλέπει στο κεφάλαιο για τις... αλλαγές στο κομμάτι της υγείας το νέο αναθεωρημένο μνημόνιο.

Πιο συγκεκριμένα, στους επόμενους στόχους του υπουργείου Υγείας εντάσσεται καταρχήν η περαιτέρω περιστολή του φαρμακευτικού προϋπολογισμού, ώστε μέχρι το 2014 να μην ξεπερνά τα 2 δισ. ευρώ, κυμαινόμενος στο 1% του ΑΕΠ.

Προβλέπεται ακόμη συνεχής αναθεώρηση της λίστας τιμών φαρμάκων, αλλά και πιο έντονη διείσδυση των γενόσημων φαρμάκων (έως 60% του συνολικού μεριδίου συνταγογραφούμενων φαρμάκων μέχρι τον επόμενο Δεκέμβριο), τα οποία κατά κανόνα είναι πιο φτηνά, στη συνταγογράφηση σκευασμάτων.

Το κέρδος των φαρμακοποιών από την άλλη, μέχρι τον προσεχή Ιούνιο, δεν θα πρέπει να ξεπερνά το 15%.

Για την οικονομική ενίσχυση του ΕΟΠΥΥ, συνεχίζεται η ένταξη στον Οργανισμό όλων των περιουσιακών στοιχείων, αλλά και του προσωπικού των ασφαλιστικών ταμείων που εντάχθηκαν σε αυτόν, χωρίς εξαιρέσεις. Παράλληλα υπενθυμίζεται πως μέσα στο 2013, ο αριθμός των γιατρών που υπάγονται στους κόλπους του ΕΟΠΥΥ θα πρέπει να μειωθεί κατά 10%.

Στη δικαιοδοσία του ΕΟΠΥΥ περνά τέλος και ο έλεγχος του προϋπολογισμού των δημόσιων νοσοκομείων, τα οποία υποχρεούνται να υποβάλλουν κάθε μήνα στον Οργανισμό αναλυτική λίστα με τα έξοδα τους.

capital

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news