facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Λέτα: «Η Ευρώπη δεν μπορεί να είναι ένα κλουβί περιορισμών και κανόνων»

«Η Ευρώπη δεν μπορεί να μετατραπεί σε ένα κλουβί που απλά επιβάλλει περιορισμούς και κανόνες», τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός, κ. Ενρίκο Λέτα, μιλώντας ενώπιον της γερουσίας της Ρώμης εν όψει της αυριανής έκτακτης Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Οι περιορισμοί αυτοί εντέλει μειώνουν τα περιθώρια δράσης των οικογενειών, των πολιτών και των επιχειρήσεων» συνέχισε ο Ιταλός πρωθυπουργός, σύμφωνα με τον οποίο «η νομισματική ένωση δεν αρκεί, χρειάζεται (να εγκαθιδρυθούν) οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης».

«Η Ιταλία, στο πλαίσιο της οικονομικής εξυγίανσης, θα αναζητήσει περιθώρια για την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας», τόνισε ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Ιταλίας, επαναλαμβάνοντας ότι «είναι βασικής σημασίας για την χώρα να εξέλθει το συντομότερο δυνατόν από την διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος».

«Η Ευρώπη πρέπει να προχωρήσει σε επενδύσεις για την ανάπτυξη και για την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, με την ίδια δυναμικότητα την οποία επέδειξε στον τομέα της δημοσιονομικής πειθαρχίας. Μετά τα λόγια πρέπει να ακολουθήσουν πράξεις», υπογράμμισε ο Λέτα.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι μετά την λήξη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, θα αποστείλει επιστολή στον πρόεδρο του, κ. Χέρμαν Βαν Ρόμπαϊ, με την οποία θα ζητεί στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε., τον Ιούνιο, να συζητηθούν άμεσα και συγκεκριμένα μέτρα για την τόνωση της απασχόλησης των νέων.

kerdos

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news