facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

Δημόσιο: «Δεχόμεθα μετρητά από πώληση ακινήτων»

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη, που προβλέπει ότι επιτρέπεται σε οφειλέτες του δημοσίου να πωλούν περιουσιακά τους στοιχεία και με το εισπραχθέν ποσό να καλύπτουν το σύνολο ή μέρος της οφειλής τους.

Διευκρινίζεται ωστόσο ότι εάν το εισπραχθέν τίμημα είναι μικρότερο από την οφειλή τότε το υπόλοιπο ποσό θα πρέπει να διασφαλίζεται από λοιπά περιουσιακά στοιχεία ή από εγγυήσεις τρίτων. Διαφορετικά δεν θα είναι δυνατή η πώληση.

Όπως αναφέρεται στην υπουργική απόφαση, η βεβαίωση οφειλής προς το Δημόσιο εκδίδεται ύστερα από αίτηση προς την υπηρεσία στην οποία είναι βεβαιωμένη η οφειλή αυτή και αποστέλλεται στην υπηρεσία ή στον οργανισμό πληρωμής ή στον συμβολαιογράφο όταν πρόκειται για μεταβίβαση ακινήτου.

Η βεβαίωση μπορεί να ζητηθεί από:
α) τη Διεύθυνση Πολιτικής Εισπράξεων και την Επιχειρησιακή Μονάδα Είσπραξης της Γενική Διεύθυνσης Φορολογικών Ελέγχων και Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων,
β) την υπηρεσία ή τον φορέα που διενεργεί την εκκαθάριση ή την πληρωμή προς τον οφειλέτη για την είσπραξη της οποίας απαιτείται η κατάθεση αποδεικτικού ενημερότητας, το οποίο δεν έχει προσκομισθεί,
γ) από τον Συμβολαιογράφο που διενεργεί την μεταβίβαση ακινήτου,
δ) από τον ίδιο τον οφειλέτη μετά από αίτησή του εάν δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις χορήγησης αποδεικτικού ενημερότητας.

Επιπροσθέτως, η βεβαίωση οφειλής προς το Δημόσιο εκδίδεται και από την υπηρεσία όπου είναι βεβαιωμένη η οφειλή, στην περίπτωση που εντοπιστεί απαίτηση του οφειλέτη για την είσπραξη της οποίας απαιτείται η προσκόμιση αποδεικτικού ενημερότητας, όταν αυτό δεν δύναται βάσει των ισχυουσών διατάξεων να εκδοθεί.

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news