facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Χουντής σε Μπαρνιέ για "κόκκινα" δάνεια και κούρεμα καταθέσεων (ΒΙΝΤΕΟ)

«Δεν ξέρω τι να σας απαντήσω». Αυτή ήταν η απάντηση που έδωσε ο Γάλλος Επίτροπος για την Εσωτερική Αγορά και τις Υπηρεσίες, Μισέλ Μπαρνιέ, όταν ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής, τον ρώτησε αν υπάρχει περίπτωση να εφαρμοστεί η Οδηγία για το κούρεμα των καταθέσεων, αν συνεχίσουν να αυξάνονται τα κόκκινα δάνεια των ελληνικών τραπεζών.

Όπως είπε ο κ. Μπαρνιέ, μιλώντας, στην Επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, δεν έχει κάποια απάντηση να δώσει καθώς τα κείμενα που ετοιμάζουν «απαιτούν το καθένα πολύ καιρό, πάνω από χρόνο για να εγκριθούν και να εφαρμοστούν».

Έτσι, όπως είπε, δεν πρόκειται να διορθώσουν «τα κακώς κείμενα του παρελθόντος ή τις ζημίες του παρελθόντος».

«Δεν μπορούμε να αναστρέψουμε το χρόνο και να λύσουμε προβλήματα δημοσίου ελλείμματος του παρελθόντος ή την τοξική σύνθεση μεταξύ κρατικού χρέους και τραπεζικής κρίσης ή την έλλειψη εποπτείας» πρόσθεσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος.

Ωστόσο, όπως είπε, κατανοεί τις ανησυχίες των Ελλήνων επιχειρηματιών και των Ελλήνων πολιτών «από τους οποίους ζητάνε όλο και περισσότερες προσπάθειες».

Όπως είπε ο κ. Μπαρνιέ, τα προβλήματα που αντιμετώπισε η Ελλάδα, «τα εξετάζουμε ένα ένα είτε πρόκειται για την επιτήρηση και εποπτεία, είτε πρόκειται για τη Διακυβέρνηση, είτε πρόκειται για την ανακεφαλαιοποίηση» και τόνισε πως θα αναφέρει στο μου Όλι Ρέν τις ανησυχίες του κ. Χουντή.


Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news