facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

Ενιαίος Φόρος Ακινήτων:Στο στόχαστρο τα αγροτεμάχια

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τη κατάθεση του νομοσχεδίου για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων, καθώς η διακομματική επιτροπή που συνεδρίασε εκ νέου, αναμένεται να λάβει τα πρώτα στοιχεία για τα εκτός σχεδίου ακίνητα αμέσως μετά από το Πάσχα, με στόχο να επικαιροποιήσει τα σενάρια που έχει ήδη εκπονήσει, αναζητώντας περίπου 700 εκ. ευρώ επιπλέον.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διακομματική πήρε διαβεβαίωση από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ότι τη Δευτέρα του Θωμά θα θέσει υπόψιν της επιτροπής τα πρώτα στοιχεία που αφορούν στα αγροτεμάχια και ειδικά- μέσω των αρχείων του ΟΠΕΚΕΠΕ- στοιχεία για τους κατ' επάγγελμα αγρότες.

Οπως σημειώνουν στελέχη της διακομματικής, αυτά τα πρώτα στοιχεία κρίνονται ως «κλειδί» για την επικαιροποίηση των βασικών σεναρίων που έχουν ήδη εκπονηθεί για την απόδοση από τη φορολόγηση των κατοικιών, των ακινήτων των επιχειρήσεων καθώς και των αγροτεμαχίων.

Υπενθυμίζεται ότι με βάση αυτά τα σενάρια, από τη κλίμακα για τα φυσικά πρόσωπα υπολογίζονταν έσοδα 1- 1,2 δισ. ευρώ, από τα ακίνητα των νομικών προσώπων άλλα περίπου 500 εκατ. ευρώ και από τα αγροτεμάχια 500- 600 εκ. ευρώ. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις στελεχών της διακομματικής, τα επιπλέον 700 εκ. ευρώ που αναζητούνται θα «μοιραστούν» και στις τρεις κατηγορίες ακινήτων, ωστόσο είναι προφανές ότι από την απόδοση των αγροτεμαχίων θα κριθεί εν πολλοίς και η δυνατότητα πρόβλεψης αφορολογήτου- έστω 50.000 ευρώ- για τις κατοικίες.

Για τη τελική εισήγηση επί του Ενιαίου Φόρου εκτιμάται ότι θα χρειαστεί τουλάχιστον μια ακόμα συνεδρίαση της διακομματικής- εκτός αυτής τη Δευτέρα του Θωμά- αλλά θα πρέπει να αναμένεται επικαιροποίηση των διατάξεων του νέου Φόρου το Φθινόπωρο, όταν θα υπάρχουν τα τελικά στοιχεία από τη καταγραφή των αγροτεμαχίων καθώς και οι νέες αντικειμενικές αξίες.

iefimerida

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news