facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη, 15 Μαΐου 2013

Εφοριακοί Άρτας-Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας: "Οι μικρές τοπικές κοινωνίες δεν είναι πειραματόζωα"

Το Δ.Σ στη Συνεδρίαση στις 8 Μάιου 2013 αποφάσισε να απορίψει και καταγγείλει την πρόταση του Υπουργείου Οικονομικών για τα σημεία (Δ.Ο.Υ) προτείνει να έχουν Έλεγχο και Δικαστικό .Συγκεκριμένα δεν θα υφίσταται έλεγχος και δικαστικό τμήμα στις Δ.Ο.Υ Άρτας και Λευκάδας .

Εμείς επιμένουμε και στηρίζουμε την πρόταση μία Δ.Ο.Υ σε κάθε Νομό ( με έλεγχο και δικαστικό ) όπως και την απόφαση της Π.Ο.Ε –Δ.Ο.Υ των φορέων των Νομών και γενικότερα την επιθυμία και θέληση των τοπικών κοινωνιών.

Η Συνένωση – Συγχώνευση των Δ.Ο.Υ σε επίπεδο Νομών που άρχισε στίς αρχές του 2012 και ολοκληρώθηκε 31-12-2012 , για να φθάσουμε στην πρώτη πρόταση μία Δ.Ο.Υ σε κάθε Νομό , πρέπει να πούμε ότι ακόμη δεν έχει γίνει ενοποίηση των υπηρεσιών των Δ.Ο.Υ που συγχωνεύθηκαν.

Η μηχανοργάνωση δεν μπορεί να ανταποκριθεί ακόμη σ΄ αυτή την ενοποίηση.

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ;

Χωρίς να ολοκληρωθεί το πρώτο στάδιο της ενοποίησης να αξιολογηθούν τα αποτελέσματα , για ποιες νέες συγχωνεύσεις μιλάτε Κύριε Γενικέ.

Ο Σύλλογός μας ζητά από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών και την ΠΟΕ-Δ.Ο.Υ να εγκαταλείψουν τους επικίνδυνους πειραματισμούς για τις Δ.Ο.Υ που έχουν πιάσει τους στόχους στις δύσκολες μέρες της Οικονομικής Κρίσης που θα έπρεπε να τις επιβραβεύουν και όχι να μεθοδεύουν την διάλυσή τους.

Ήταν και είναι οι αθόρυβοι εργάτες υλοποίησης των προϋπολογισμών.

Οι πρώτες ανακοινώσεις για τις συγκεκριμένες συγχωνεύσεις – καταργήσεων σπέρνουν αναστάτωση, πανικό , πίκρα και θυμό , απογοητευμένοι για την μεταχείριση της πολιτείας.

Η κατάργηση των συγκεκριμένων τμημάτων θα δημιουργήσει προβλήματα στην εξυπηρέτηση των πολιτών.

Η συγκεκριμένη πρόταση πέρα από την διάλυση 6 Δ.Ο.Υ Νησιών και 7 Δ.Ο.Υ Νομού δεν έχει κανένα στοιχείο αναδιάρθρωσης και εκσυγχρονισμού του φορολογικού συστήματος ή τον εκσυγχρονισμό της Μηχανοργάνωσης που δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις σύγχρονες απαιτήσεις της κοινωνίας.

Καλούμε όλους τους τοπικούς φορείς κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους την κοινωνία να αντιδράσουν για την προτεινόμενη απογύμνωση των Δ.Ο.Υ ΑΡΤΑΣ – ΛΕΥΚΑΔΑΣ από τα τμήματα ελέγχου και δικαστικού διότι η υπολειτουργία της Δ.Ο.Υ δεν έχει να κάνει μόνο με τα συμφέροντα των εργαζομένων σ΄ αυτή αλλά και με τα συμφέροντα όλης της κοινωνίας Λογιστών – Εμπόρων – Δικηγόρων – Αγροτών – Συμβολαιογράφων – ΕλεύθερωνΕπαγγελματιών – Ανέργων.

Οι μικρές τοπικές κοινωνίες δεν είναι πειραματόζωα.

Ποια δικαίωση στις Δ.Ο.Υ που έχουν πιάσει τους στόχους τους

Ποια επιβράβευση για τους συνεπείς συναδέλφους που έτυχε να υπηρετούν σε Νησιά ή σε μικρές Δ.Ο.Υ;

Να σταματήσουν να προσφέρουν την εμπειρία τους τόσον χρόνων;

Στους μεγάλους Νομούς προτείνετε να μείνουν ως έχει η υπηρεσιακή λειτουργία τους

Λες και έχουν πιάσει τους στόχους της Φοροδιαφυγής , της Βεβαίωσης και της Είσπραξης.

ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΑΛΗΘΕΙΑ ΄΄ ΜΕΤΑΡΥΘΜΙΣΗ¨

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ – ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ

Ποιος θα απολογηθεί ή θα πληρώσει όταν η προτεινόμενη πρόταση δεν πιάσει τους στόχους;

Ποιος θα αποζημιώσει την κοινωνία – τον Έλληνα Φορολογούμενο;

Κλείνοντας πρέπει να τονίσουμε ότι η πρόταση απαντά μόνο στις επιταγές της ΤΡΟΪΚΑΣ για διάλυση Υπηρεσιών και Απολύσεις Δημοσίων Υπαλλήλων ως ΄΄υπεράριθμων και΄΄Ανίκανων΄΄ και αποτελούν τμήμα συγκεκριμένου και οργανωμένου σχεδίου.

Ενός σχεδίου που προβλέπει την διάλυση του κλάδου οδηγώντας τμήματα στον Ιδιωτικό Τομέα.

Είναι ανάγκη να ενώσουμε τον αγώνα μας με την υπόλοιπη κοινωνία για όλα τα κοινωνικά αγαθά και δικαιώματα που κατεδαφίζονται.

Ειδικά τα θέματα Φορολογίας και Ακρίβειας που αφορούν όλους και την βάρβαρη αύξηση της έμμεσης και άμμεσης Φορολογίας και την επιβολή χαρατσιών.

spirospero

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news