facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Σε εφαρμογή το νέο σύστημα παρακολούθησης φαρμάκων

Σε εφαρμογή τίθεται από σήμερα το νέο σύστημα παρακολούθησης και ελέγχου των φαρμακευτικών προϊόντων σε ολόκληρη την αλυσίδα διανομής, από την εισαγωγή ή παραγωγή ενός φαρμάκου έως... και την αγορά του στο φαρμακείο από τον πολίτη.

«Σήμερα η ελληνική κυβέρνηση, υπό τις σαφείς οδηγίες του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά καταγράφει μια νίκη αξιοπιστίας», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Μάριος Σαλμάς.

«Αποδεικνύει», πρόσθεσε, «ότι το κράτος μπορεί να θεσπίζει κανόνες, να επιβλέπει την εφαρμογή των κανόνων και να τιμωρεί όσους δεν τους εφαρμόζουν».

Πάντως, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής (ΦΣΑ) εκτιμά ότι η όλη διαδικασία θα προκαλέσει προβλήματα κατά την εκτέλεση των ηλεκτρονικών συνταγών, καθώς το σύστημα θα απορρίπτει φάρμακα των οποίων οι ταινίες γνησιότητας για διάφορους λόγους δε θα αναγνωρίζονται.

Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει οι φαρμακοποιοί να παραγγέλνουν άλλο φάρμακο από την φαρμακαποθήκη ή την εταιρεία με διαφορετικό κουπόνι και στη συνέχεια να επιστρέφουν τα φάρμακα προς αντικατάσταση.

«Δυστυχώς, για ακόμη μία φορά προτιμούνται λύσεις που αντί να διευκολύνουν, περιπλέκουν τα πράγματα» αναφέρει ο ΦΣΑ και προτείνει να εκτελούνται κανονικά οι συνταγές στα φαρμακεία και εφόσον το σύστημα αναγνωρίζει τα «λάθος» κουπόνια, να καταλογίζονται στην εταιρεία που είναι υπεύθυνη.

ethnos

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news