facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Υπ.Εργασίας: Το πρόγραμμα στήριξης των ανέργων θα υλοποιηθεί

Τη διαβεβαίωση ότι το πρόγραμμα στήριξης οικογενειών που δεν έχουν κανένα εργαζόμενο θα πραγματοποιηθεί και ότι θα είναι πλήρως εναρμονισμένο με τους κανόνες που θέτει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δίνει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας, σημειώνοντας ότι η σχετική δράση σχεδιάζεται σε συνεργασία με το υπουργείο Ανάπτυξης, ώστε να διασφαλιστούν οι απαραίτητοι πόροι για την υλοποίηση του προγράμματος.

Απαντώντας ουσιαστικά σε δημοσιεύματα περί αντίδρασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο σχετικό πρόγραμμα, το υπουργείο Εργασίας σημειώνει ότι η ανεργία και η αντιμετώπισή της αποτελούν ύψιστης προτεραιότητας ζητήματα ενώ διαβεβαιώνει ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα είναι πλήρως εναρμονισμένο με τους κανόνες επιλεξιμότητας που θέτει η Κομισιόν.

"Μόλις χθες, ανακοινώσαμε μία μεγάλη και σημαντική επιθετική πρωτοβουλία για την ενίσχυση της απασχόλησης των νέων ανέργων με επίκεντρο 75.000 ευκαιρίες εισόδου τους στην αγορά εργασίας για το 2014.Αν σε αυτό προσθέσουμε τις ήδη υλοποιούμενες δράσεις μέσα στο 2013 για 45.000 νέους ανέργους, δημιουργείται ένα ισχυρό πλέγμα παρέμβασης που αφορά σε 120.000 νέους. Δεν μένουμε, όμως, εδώ. Με τον ΟΑΕΔ και τη Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Κοινοτικών και άλλων Πόρων, υλοποιούνται, αλλά και σχεδιάζονται, μία σειρά προγραμμάτων που αφορούν σε διάφορες κατηγορίες ανέργων και ευπαθών ομάδων", καταλήγει η ανακοίνωση.

Η συγκεκριμένη δράση απευθύνεται σε οικογένειες χωρίς εργαζόμενα μέλη και αφορά κοινωφελή εργασία με κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών και αμοιβή 490 ευρώ για ανέργους άνω των 29 ετών και 427 ευρώ για ανέργους κάτω των 25 ετών.

Νωρίτερα, σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι η στήριξη των ανέργων και κατ’ εξοχήν εκείνων από οικογένειες χωρίς κανένα εργαζόμενο μέλος, συνιστά νομοθετημένη υποχρέωση και προτεραιότητα της Πολιτείας και στοιχειώδες μέτρο διαφύλαξης της κοινωνικής συνοχής. Ζήτησε να προχωρήσουν τάχιστα όλες οι αναγκαίες ενέργειες για την εφαρμογή της σχετικής ρύθμισης και να καταστεί σαφές στις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι τέτοιου είδους προγράμματα εναρμονίζονται απολύτως με τις πρόσφατες αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

enet

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news