facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Εισαγγελέας απαλλάσσει Καπελέρη για την υπόθεση λαθρεμπορίου καυσίμων

Την απαλλαγή του πρώην γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Γιάννη Καπελέρη από το αδίκημα της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου, κατηγορία που του είχε απαγγελθεί για την γνωστή υπόθεση της διαγραφής προστίμων λαθρεμπόρων καυσίμων, ζητεί με πρότασή της προς το συμβούλιο Εφετών της Αθήνας η αντεισαγγελέας Εφετών Παναγιώτα Ζάκκα.

Η άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του κ. Καπελέρη έγινε κατόπιν παραγγελίας του οικονομικού εισαγγελέα, Γρηγόρη Πεπόνη. Την εισαγγελική παρέμβαση είχαν προκαλέσει σχετικές καταγγελίες του πρώην γενικού γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων Διομίδη Σπινέλλη.

Τώρα, η εισαγγελέας ζητεί την απαλλαγή του, όπως επίσης ζητεί την απαλλαγή και της αρμόδιας διευθύντριας στην διεύθυνση τελωνείων στην οποία επίσης είχε απαγγελθεί κατηγορία για την ίδια υπόθεση. Μετά τις απολογίες τους στον ανακριτή αρμόδιο για θέματα διαφθοράς και οι δυο κατηγορούμενοι είχαν αφεθεί ελεύθεροι χωρίς την επιβολή περιοριστικών όρων. Από την πλευρά του πάντως, ο κ. Καπελέρης είχε υποστηρίξει ότι τα πρόστιμα «πάγωσαν», με εγκύκλιο που εξέδωσε, λόγω επικείμενης νομοθετικής ρύθμισης.

Τον τελικό λόγο έχει το συμβούλιο Εφετών, το οποίο θα αποφανθεί για την υπόθεση με βούλευμά του.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news