facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

ΣΔΟΕ: Στο ''στόχαστρο'' επτά επιχειρήσεις για ελληνοποίηση Βουλγαρικού ηλιελαίου

Το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) διερευνά υπόθεση ελληνοποίησης ηλιελαίου που προέρχεται από τη Βουλγαρία, και το οποίο, όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Οικονομικών, φέρει τα εμπορικά σήματα επτά Ελληνικών επιχειρήσεων.

Στο μεταξὐ, το ΣΔΟΕ προβαίνει σε ελέγχους ενόψει Πάσχα και Πρωτομαγιάς προκειμένου να διαπιστωθεί η καταλληλότητα των προϊόντων για διάθεση στην κατανάλωση, η προέλευση αμνοεριφίων για αποφυγή κερδοσκοπίας και οι συνθήκες διατήρησης, διάθεσης και διακίνησης.

Μάλιστα, ήδη έχουν συσταθεί κοινά συνεργεία, κυρίως στην Βόρεια Ελλάδα, με το Υπουργείο Ανάπτυξης, τον ΕΦΕΤ, την Επιθεώρηση Υγείας και τις Διευθύνσεις Κτηνιατρικής και γίνονται επισκέψεις στα σφαγεία, ελέγχονται φορτηγά ψυγεία μεταφοράς κρεάτων και αλιευμάτων, ενώ έχουν κληθεί οι εισαγωγείς ζώντων ζώων να ενημερώνουν υποχρεωτικά για τις εισαγωγές.

Συγκεκριμένα, από την Παρασκευή 26 Απριλίου έως και την Δευτέρα 29 Απριλίου πραγματοποιήθηκαν 406 έλεγχοι διακίνησης και έχουν ελεγχθεί 64 συνολικά επιχειρήσεις που σχετίζονται με την εμπορία και συντήρηση τροφίμων.

Από τα μέχρι τώρα αποτελέσματα, προκύπτει, ότι η παραβατικότητα στη διακίνηση ανέρχεται στο 10% και όσον αφορά τις επιχειρήσεις στο 36%.

Αναλυτικότερα, κατά τους ελέγχους διακίνησης:

* Στην Πάτρα αφαιρέθηκαν τα στοιχεία κυκλοφορίας από Φορτηγό, γιατί μετέφερε κάρβουνα χωρίς στοιχεία προέλευσης.

* Στα Σφαγεία Αιτωλικού αφαιρέθηκαν τα στοιχεία κυκλοφορίας από Φορτηγό, γιατί μετέφερε νωπά κρέατα χωρίς στοιχεία προέλευσης και διακίνησης,

* Στις περιοχές Θεσσαλονίκης και Κιλκίς ελέχθησαν φορτία ζωντανών αμνοεριφίων ως προς την προέλευση.

Σημειώνεται, ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό και μεγαλύτερη συχνότητα τις επόμενες ημέρες στις Κεντρικές Αγορές και Ιχθυόσκαλες Αθήνας, Θεσσαλονίκης και των λοιπών μεγάλων πόλεων, στα κέντρα διασκέδασης και τους παραδοσιακούς πασχαλινούς προορισμούς.

directnews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news