facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

«Κόβουν» την αναρρωτική άδεια από καρκινοπαθή

Η 38χρονη υπάλληλος τράπεζας που έχει πρόβλημα νεοπλασίας άρχισε τον κύκλο των χημειοθεραπειών πριν από 6 μήνες κι από τότε απουσίαζε με αναρρωτική άδεια... από την εργασία της. Μέχρι πρόσφατα το ΤΑΥΤΕΚΩ, στο οποίο υπάγονταν οι τραπεζοϋπάλληλοι, ενέκρινε κανονικά την αναρρωτική της άδεια έως ότου ολοκληρωνόταν ο κύκλος της αποθεραπείας της, όμως τώρα με την ένταξη των τραπεζοϋπαλλήλων στον ΕΟΠΥΥ, αλλάζει άρδην το καθεστώς για τους υπαλλήλους.

Όπως φαίνεται και από το έγγραφο που αποκαλύπτει το Cretalive, ζητούν από τη συγκεκριμένη γυναίκα, παρά την κακή ψυχολογική και βιολογική της κατάσταση, να επιστρέψει στη δουλειά της, αν και δεν έχει τελειώσει ο κύκλος θεραπείας της.

Όπως είπε στο Cretalive, ο γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, Στέλιος Βοργιάς "η περίπτωση αυτή είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της κακής κατάστασης των παροχών υγείας για τους εργαζόμενους, ιδιαίτερα στα ιδιωτικά πιστωτικά ιδρύματα. Φανταστείτε πως οι εργαζόμενοι, ενώ έχουν προκαταβάλλει το 100% των ιατροφαρμακευτικών τους δαπανών, έχουν να αποζημιωθούν από τον Ιούλιο του 2011! Μάλιστα δεν είναι λίγοι εκείνοι που αναγκάζονται ακόμη και να παίρνουν δάνεια για να εξυπηρετήσουν - όταν υπάρχουν - σοβαρές ανάγκες υγειονομικής περίθαλψης".

cretalive

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news