facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Έψαχνε πού να κρυφτεί η Λαγκάρντ – “Κράξιμο” από φοιτητές στο Άμστερνταμ

Με ένα... παγνωμένο χαμόγελο, προσπάθησε να ξεπεράσει τις στιγμές αμηχανίας, η Κριστίν Λαγκάρντ, όταν ομάδα φοιτητών διέκοψε την ομιλία της για την ευρωπαίκή κρίση χρέους στο Πανεπιστήμιο του Άμεστερνταμ.

Λίγο πριν αρχίσει η προγραμματισμένη διαδικασία ερωτήσεων του κοινού, ομάδα φοιτητών άρχισε να φωνάζει συνθήματα κατά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου προκαλώντας ένταση στην αίθουσα.

Αμέσως επενέβη το προσωπικό ασφαλείας που τους απομάκρυνε και λίγα λεπτά αργότερα, συνεχίστηκε η ομιλία της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ, η οποία αναφέρθηκε και στην ελληνική οικονομία.



“Κατανοώ την απογοήτευση των Ελλήνων, λόγω της υψηλής ανεργίας και της ύφεσης”, είπε και
επισήμανε ότι οι κυβερνήσεις στις χώρες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες πρέπει να εξηγήσουν στους λαού τους την ανάγκη να περάσουν μια δύσκολη περίοδο, προκειμένου να βελτιωθεί η κατάσταση,

“Για την ώρα, η ελληνική οικονομία δεν παρουσιάζει ανάπτυξη, αντιθέτως παρουσιάζει ακόμα ύφεση.
Παρόλα αυτά, έχουν πετύχει δημοσιονομική προσαρμογή, της τάξης του 15% του ΑΕΠ. Έχουν δηλαδή εξυγιάνει σε μεγάλο βαθμό τα δημοσιονομικά τους, Το πρόγραμμα που σχεδιάσαμε με την ελληνική κυβέρνηση, ελπίζουμε ότι θα βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα, έτσι ώστε η Ελλάδα να ανακτήσει τη θέση της και να πετύχει ανάπτυξη της οικονομίας. Να εξάγει στον υπόλοιπο κόσμο και να πετύχει την εσωτερική υποτίμηση, που δεν μπορεί να γίνει με υποτίμηση του ευρώ, δεδομένου ότι η Ελλάδα είναι μέλος της Ευρωζώνης”, τόνισε.


newsit

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news