facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Στη Δικαιοσύνη η ΟΛΜΕ για την επιστράτευση

Απευθύνει ύστατη έκκληση στον Πρωθυπουργό να ακυρώσει την απόφαση

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει η ΟΛΜΕ κατά της απόφασης επιστράτευσης κι ενώ τη Δευτέρα αρχίζει η επίδοση των φύλλων πορείας σε 86.000 εκπαιδευτικούς.

Απευθύνοντας ύστατη έκκληση στον Πρωθυπουργό να ακυρώσει την απόφαση, το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας καλεί τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν μαζικά στις Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ σε όλη τη χώρα, την Τρίτη 14/5 και τις ΑΔΕΔΥ - ΓΣΕΕ να κηρύξουν την Παρασκευή 17/5 -ημέρα έναρξης των Πανελλαδικών εξετάσεων- πανεργατική - πανελλαδική απεργία.

Τέλος, απεθύνει κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο της Δευτέρας στις 19.00 και την πορεία προς τη Βουλή που συμβολικά θα ξεκινήσει από τα γραφεία της ΟΛΜΕ (Ερμού και Κορνάρου 2).

Το δ.σ. της ΟΛΜΕ καταγγέλλει τον «αντιδημοκρατικό κατήφορο» της κυβέρνησης με την απόφαση για «επίταξη των προσωπικών υπηρεσιών» του συνόλου των εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, «καθώς και της χρήσης των ακίνητων και κινητών», υπογραμμίζοντας πως η επίταξη αυτή αφορά «όχι μόνο όσους και όσα έχουν σχέση με τις πανελλαδικές εξετάσεις, αλλά και για κάθε εκπαιδευτική διαδικασία και για αόριστο χρονικό διάστημα "έως την έκδοση νεότερης απόφασης"».
«Η προληπτική αυτή επιστράτευση των εκπαιδευτικών», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, «είναι μια ακραία αντιδημοκρατική και αντισυνταγματική απόφαση που δεν στηρίζεται σε καμία εθνική ή διεθνή νομοθεσία», ενώ «αποδεικνύεται πως στόχος της κυβέρνησης δεν είναι, όπως διατείνεται, η ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων, αλλά η στέρηση και η απαγόρευση του δημοκρατικού μας δικαιώματος να διεκδικούμε και να αγωνιζόμαστε».

«Η κυβέρνηση επιστρατεύει τους εκπαιδευτικούς "προληπτικά" και τους απαγορεύει να απεργήσουν, πριν καν αποφασίσει ο κλάδος την απεργία. Προφανώς θέλει να απαγορεύσει με την απόφασή της και αυτή ακόμη τη συζήτηση για απεργία. Ο αντιδημοκρατικός κατήφορος δεν έχει τέλος. Αν τους αφήσουμε, θα μας απαγορεύσουν και να σκεφτόμαστε», σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Το δ.σ. της ΟΛΜΕ δηλώνει τέλος ότι θα καταγγείλει «τις αντιδημοκρατικές – αντισυνταγματικές ενέργειες» σε όλες τις διεθνείς οργανώσεις και ότι θα προσφύγει άμεσα στην ελληνική δικαιοσύνη για την ακύρωση της κυβερνητικής απόφασης.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news