facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Έφυγε απο τη ζωή ο Aνδρέας Ντούζος

Έφυγε από τη ζωή λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Μ.Τρίτης ο Ανδρέας Ντούζος σε ηλικία 76 ετών. Ο ηθοποιός έδινε μάχη με το Αλτσχάιμερ τα τελευταία επτά χρόνια, ενώ από τον περασμένο Ιανουάριο έδινε τον αγώνα του στην εντατική μετά από ένα ατύχημα που είχε.

Ο Ανδρέας Ντούζος σπούδασε ηθοποιός στη Σχολή Τάκη Μουζενίδη. Συμμετείχε σε πολλές κινηματογραφικές ταινίες, κυρίως τη δεκαετία του '60, και θεωρήθηκε ως ζεν πρεμιέ της εποχής. Απέκτησε δύο παιδιά, τον Στηβ και την Τέτα, τα οποία ακολούθησαν και αυτά για ένα διάστημα, με σημαντική επιτυχία, το επάγγελμα του ηθοποιού. Από το 1967 και για 13 χρόνια έμεινε με την οικογένεια του στην Αμερική όπου σπούδασε σκηνοθεσία.

Υπήρξε για αρκετό καιρό επιχειρηματίας του θεάτρου Μπρόντγουεϊ στην οδό Αγίου Μελετίου στην Κυψέλη, το οποίο αναγκάστηκε να παραχωρήσει στην ηθοποιό Κάτια Δανδουλάκη λόγω οικονομικών δυσκολιών που αντιμετώπισε. Συμμετείχε ως guest star στις τηλεοπτικές σειρές "Κωνσταντίνου και Ελένης" και "Άκρως Οικογενειακόν". Η τελευταία του κινηματογραφική εμφάνιση έγινε στην ταινία "Μια μέρα τη νύχτα" (2001).

Το συγκινητικό tweet του Στηβ Ντούζου

«Λίγο πριν τα μεσάνυχτα έχασα τον πιο συμαντικό άντρα της ζωής μου», με αυτά τα λόγια περιγράφει την μεγάλη απώλεια του πατέρα του, ο Στήβ Ντούζος...



Ο Στηβ Ντούζος μιλά για τον πατέρα του

«Ο Ντούζος ήταν γεμάτος, ευτυχισμένος... Έστησε μια πολύ καλή οικογένεια, έζησε και μεγάλωσε τα εγγόνια του» είπε μεταξύ άλλων ο γιός του Ανδρέα Ντούζου, Στηβ, για τον αγαπητό ηθοποιό που «έφυγε» τα μεσάνυχτα από τη ζωή.

«Ήταν πολύ άσχημα... Τον είχαμε επτά χρόνια με Αλτσχάιμερ και πού και πού έπεφτε και χτύπαγε. Το τελευταίο χτύπημα ήταν μεγάλο... Ο Ντούζος έκλεισε τα 79 λίγες μέρες πριν», συνέχισε στην εκπομπή «Μεσημεριανή Μελέτη».

Ο Στηβ, που ακολούθησε και αυτός τα χνάρια του πατέρα του, ενημέρωσε πως η κηδεία του θα γίνει την Πέμπτη, στις 15:00, από το Β’ Νεκροταφείο Αθηνών, ενώ επιθυμία της οικογένειας είναι, αντί στεφάνων, να δοθούν χρήματα στο ίδρυμα «Νέστωρ» για το Αλτσχάιμερ.

«Κάθε φορά που θέλουμε, θα κάνουμε ένα κλικ στο Ίντερνετ, θα βλέπουμε τις ταινίες του και θα τον θυμόμαστε όπως ήτανε», κατέληξε ο ηθοποιός.

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news