facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Η απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων δεν θα μειώσει την ανεργία

Απίθανο να βοηθήσει στην παρούσα φάση στη μείωση της ανεργίας η απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων που ανακοίνωσε... η ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με την σημερινή ανάλυση της Citigroup, η οποία όμως επισημαίνει ότι μακροπρόθεσμα θα είναι προς όφελος της οικονομίας.

Η Citigroup σχολίασε τη χθεσινή ανακοίνωση της ελληνικής κυβέρνησης, αναφορικά με το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων. Σύμφωνα με την ίδια, θα βελτιωθούν οι συνθήκες στην αγορά εργασίας, ενώ οι σχέσεις θα αποκτήσουν μεγαλύτερη ευελιξία. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι με αυτόν τον τρόπο θα μειωθεί το κόστος των υπηρεσιών που παρέχουν αυτά τα επαγγέλματα, βοηθώντας στην προσπάθεια αποπληθωρισμού της οικονομίας, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη. Υπό αυτό το πρίσμα, οι αρνητικές επιπτώσεις της μείωσης του εισοδήματος θα περιοριστούν, αφού η πρόσβαση στις υπηρεσίες θα καταστεί πιο εφικτή.

Αναφορικά με την υψηλή ανεργία που ανακοινώθηκε χτες από την ελληνική στατιστική αρχή, η Citigroup θεωρεί ότι τόσο η Ελλάδα όσο και η Πορτογαλία βρίσκονται ακόμη μακριά από την επίτευξη της μείωσης της ανεργίας. Παράλληλα, η μείωση του εργατικού δυναμικού που σημειώθηκε συνιστά είτε αύξηση της μετανάστευσης ή αύξηση των αποκλεισμών των ανέργων.

Τέλος, η Citigroup θίγει και το ζήτημα του ελέγχου των κεφαλαίων που βρίσκεται ακόμη σε ισχύ στην Κύπρο. Αν και το 96% των εγχώριων καταθετών δεν επηρεάστηκε από το σχέδιο διάσωσης των δύο τραπεζών (όπως ανέφερε η Κεντρική Τράπεζα Κύπρου), όσο βρίσκονται σε ισχύ οι κεφαλαιακοί έλεγχοι η οικονομία της χώρας θα συρρικνώνεται. «Είναι πάρα πολύ δύσκολο, την ώρα που το σχέδιο εξυγίανσης βρίσκεται σε εξέλιξη, να ανακάμψει η οικονομία. Θεωρούμε ότι οι επίσημες εκτιμήσεις για ύφεση -8,7% το 2013 και -3,9% το 2014, είναι εξαιρετικά αισιόδοξες», καταλήγει η Citigroup.

imerisia

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news