facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Στα χέρια Aγρινιωτών το Ίδρυμα Παπαστράτος

Ανακοινώθηκε και επίσημα πριν από λίγο το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος Παπαστράτος, που πλέον θα αποτελείται από Αγρινιώτες εκπροσώπους, με πρόεδρο μάλιστα τον ίδιο τον δήμαρχο Παύλο Μοσχολιό. Ειναι αξιοσημειωτο ακόμη πως ο κ. Μοσχολιός κατέχει τη θέση αυτή όχι ως δήμαρχος αλλά ως προσωπικότητα της περιοχής

Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, με τη βοήθεια πάντα της κα. Μαρίνας Γκέρτσου, τελευταία απόγονο της οικογένειας Παπαστράτου θα είναι ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Γ.Γρίνος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας κ. Π. Τσιχριτζής, ο μηχανολόγος- μηχανικός κ. Γ. Παπατριανταφύλλου και ο αρχιτέκτονας κ. Θ. Ζανιάς. Γενικός Διευθυντής ορίστηκε ο Οικονομικός Διευθυντής του Δήμου κ. Στέφανος Χατζηανέστης.

Οι υπογραφές μεταβίβασης της διοίκησης έπεσαν μεταξύ του δημάρχου και του μέχρι τώρα προέδρου του Δ.Σ του ιδρύματος και διευθύνωντος συμβουλου της εταιρίας Παπαστράτος κ. Νικήτα Θεοφιλόπουλου, μαζί με την παραχώρηση των δύο κτηρίων που ανήκουν στο ίδρυμα.

« Σήμερα παραχωρούνται τα δύο κτήρια των 6.000 τ. μ και το 1,5 εκ. ευρώ του ιδρύματος, αλλά και η διοίκηση αυτού σε προσωπικότητες της πόλης. Πιστεύουμε πως η νέα διοίκηση θα δεχθεί την προσφορά μας ως το ελάχιστο δώρο για την πόλη και θα την αξιοποιήσει με κέντρο τη δημιουργία και την ανάπτυξη», δήλωσε εν μέσω άλλων ο κ. Θεοφιλόπουλος. Ο ίδιος παρέδωσε συμβολικά το κλειδί του ιδρύματος στον νέο πρόεδρο Π. Μοσχολιό, ο οποίος ευχαρίστησε από καρδιάς την οικογένεια Παπαστράτου και το ίδρυμα για όσα στην πόλη του Αγρινίου έχει προσφέρει. «Θα εργαστούμε σκληρά, με γνώμονα πάντα το συμφέρον της πόλης για την καλύτερη αξιοποίηση αυτής της ανεκτίμητης περιουσίας» δήλωσε ο ίδιος.

Αναλυτικά, Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παύλος Μοσχολιός στην ομιλία του, αφού ευχαρίστησε την εταιρεία Παπαστράτος και την οικογένεια Παπαστράτου για την προσφορά, τόνισε τα εξής:

«Η σημερινή απόφαση της ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ ΑΒΕΣ και της οικογένειας Παπαστράτου να αποδοθεί η διαχείριση της περιουσίας του Ιδρύματος Παπαστράτος σε ανθρώπους της πόλης, έρχεται να προστεθεί στις διαχρονικές ενέργειες και τις δωρεές της οικογένειας Παπαστράτου, που έχουν αφήσει ανεξίτηλο το στίγμα τους στη διαμόρφωση της σημερινής εικόνας του Αγρινίου.

Με τιμά ιδιαίτερα η εμπιστοσύνη της Παπαστράτος ΑΒΕΣ και της οικογένειας Παπαστράτου προς το πρόσωπό μου, αλλά και στα νέα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, και θέλω να διαβεβαιώσω ότι θα διαθέσουμε όλες μας τις δυνάμεις για την αξιοποίηση αυτής της περιουσίας, στο πλαίσιο πάντα της νομοθεσίας που διέπει τη λειτουργία των Ιδρυμάτων.»

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Παπαστράτος ΑΒΕΣ κ. Νικήτας Θεοφιλόπουλος δήλωσε σχετικά με την προσφορά:

«Με ιδιαίτερη συγκίνηση παραχωρήσαμε σήμερα στην πόλη του Αγρινίου τα δύο κτίρια έκτασης 6.000 τ.μ. στο κέντρο της πόλης και 1,5 εκατομμύριο ευρώ σε μετρητά που διαθέτει το Ίδρυμα Παπαστράτος, παραδίδοντας τη διοίκησή του σε προσωπικότητες της πόλης του Αγρινίου, με στόχο την περαιτέρω αξιοποίησή τους για την ανάπτυξη της πόλης. Με τον τρόπο αυτό τιμούμε τους ιδρυτές της εταιρείας μας και τη γενέτειρα πόλη τους απ’ όπου ξεκίνησε η μεγάλη πορεία τους στις αρχές του περασμένου αιώνα και η οποία χαρακτηρίστηκε από το πλούσιο φιλανθρωπικό έργο τους».

Στην εκδήλωση μίλησε ο κ. Δημήτριος Γκέρτσος, εκπρόσωπος της οικογένειας Παπαστράτου, ο οποίος εκτίμησε το όραμα του Δημάρχου για την αξιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων του Ιδρύματος Παπαστράτου και τη γενικότερη συνεργασία με την εταιρεία Παπαστράτος και την οικογένεια. Επίσης, ανέφερε ότι οι τέσσερις ιδρυτές της εταιρείας θα ήταν ευτυχείς τη στιγμή αυτή, κατά την οποία η πόλη του Αγρινίου αναλαμβάνει τη διοίκηση του Ιδρύματος.

Από την εταιρεία Παπαστράτος ΑΒΕΣ παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος κ. Νικήτας Θεοφιλόπουλος και στελέχη της Εταιρείας ενώ από την οικογένεια Παπαστράτου ήταν ο εγγονός και οι εγγονές του Ευάγγελου Παπαστράτου, κ. Δημήτριος Γκέρτσος και κυρίες Μαρία και Αικατερίνη Γκέρτσου αντίστοιχα και ο εγγονός του Τάσου Παπαστράτου, κ. Φίλιπ Πολί.

agriniopress

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news