facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Σε 5 χρόνια θα έχουν φύγει οι μισοί γιατροί από το ΕΣΥ

Αποχώρηση του 40 με 60% των γιατρών του ΕΣΥ, αναμένεται μέσα στην επόμενη πενταετία από νοσοκομεία και πανεπιστήμια, γεγονός, που δημιουργεί προβλήματα στις υπηρεσίες υγείας της Ελλάδας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Τύπος της Κυριακής”, το 69% των γιατρών του ΕΣΥ,κατέχει ήδη βαθμό διευθυντή και κάτι αντίστοιχο συμβαίνει με τους πανεπιστημιακούς γιατρούς, γεγονός που σημαίνει, ότι βρίσκονται κοντά στην αποχώρηση από το σύστημα Υγείας.

Τα κακώς κείμενα στο πεπαλαιωμένο ΕΣΥ, τον κακό καταμερισμό των ιατρικών ειδικοτήτων στις περιοχές της χώρας και την έλλειψη ιατρικού χάρτη που θα καταδεικνύει πόσους και ποιας ειδικότητας γιατρούς χρειάζεται η κάθε περιοχή, τονίζει ο νεοεκλεγείς επόμενος πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας (ΕΚΕ), επίκουρος καθηγητής Στέφανος Φούσας.

«Θα έπρεπε να υπάρχουν κίνητρα εξόδου των μεγάλων σε ηλικία γιατρών που, αν μη τι άλλο, δεν μπορούν πια να εφημερεύσουν, ώστε να μπουν στο ΕΣΥ νέοι γιατροί, αλλά αφού πρώτα έχουμε κάνει απολογισμό στα νοσοκομεία και έχουμε δημιουργήσει κλινικές αριστείας...», προτείνει ο έμπειρος καρδιολόγος, ο οποίος κατέχει τη θέση του συντονιστή διευθυντή αλλά και του προϊσταμένου της Ιατρικής Υπηρεσίας στο Τζάνειο Νοσοκομείο Πειραιά. Ο κ. Φούσας τονίζει ότι υπάρχουν άριστοι Ελληνες γιατροί και μάλιστα οι Ελληνες καρδιολόγοι θεωρούνται από τους κορυφαίους παγκοσμίως (τέταρτοι σε όλο τον κόσμο).

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news