facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Πειραματόζωα για φαρμακευτικές εταιρείες 50.000 άνθρωποι της πρώην Ανατολικής Γερμανίας!

Σοκ προκαλεί η αποκάλυψη του Spiegel για 50.000 ανθρώπους από την πρώην Λαϊκή Δημοκρατία της Γερμανίας οι οποίοι χρησιμοποιούνταν από δυτικές φαρμακευτικές εταιρείες ως πειραματόζωα!

Όπως αναφέρει το γερμανικό περιοδικό, διεξήχθησαν 600 τέτοιες έρευνες σε 50 κλινικές που συνεχίστηκαν έως την πτώση του Τείχους του Βερολίνου το 1989, ενώ πολλοί από όσους συμμετείχαν ως πειραματόζωα δεν το γνώριζανε ενώ εκατοντάδες το πλήρωσαν με τη ζωή τους.

Επικαλούμενο έγγραφα του πρώην υπουργείου Υγείας της Ανατολικής Γερμανίας και του Γερμανικού Ινστιτούτου Φαρμάκων, το Spiegel αναφέρεται σε περιστατικά με διανοητικά καθυστερημένους ή με αλκοολικούς σε κατάσταση παραληρήματος στους οποίους χορηγούνταν φάρμακα όπως το Nimopidin της Bayer για τη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος στον εγκέφαλο. Η τιμή για κάθε τέτοια δοκιμή μπορούσε να φθάσει έως και τα 800 ανατολικογερμανικά μάρκα…

Ερωτηθείσες από το περιοδικό οι εταιρείες αυτές υπογράμμισαν πως αυτά τα γεγονότα αφορούν το απώτερο παρελθόν και σε γενικές γραμμές, οι κλινικές δοκιμές υπακούουν σε πολύ αυστηρά διαδικαστικά πρωτόκολλα ασφαλείας.

Ήδη, πάντως, από το 2010, το τοπικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο MDR είχε αποκαλύψει περιπτώσεις πειραματισμού φαρμάκων σε ανθρώπους στην Ανατολική Γερμανία, αλλά τότε η υπόθεση αφορούσε 2.000 ασθενείς που είχαν λάβει το αντικαταθλιπτικό Befaromin μίας θυγατρικής της Novartis

star

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news