facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 12 Μαΐου 2013

Τα «Χρυσά» καλαθάκια απορριμμάτων στον Δήμο Καρδίτσας κοστολογήθηκαν με 2700 ευρώ το ένα!!!

«Χρυσά» καλαθάκια απορριμμάτων στον Δήμο Καρδίτσας. 50 καλαθάκια στους ποδηλατοδρόμους, κοστολογήθηκαν 135 χιλιάδες ευρώ, δηλαδή, 2700 ευρώ το ένα!!!

• Πρόκειται για το έργο κατασκευή ποδηλατοδρόμων - πεζοδρομίων στις οδούς Ανδρ. Παπανδρέου, 18ης Αυγούστου, Τρικάλων κ.λ.π.
• Άραγε ποιοι μελέτησαν, επέβλεψαν και ψήφισαν στα δημοτικά συμβούλια για την έγκριση της μελέτης, την δημοπράτηση και την πληρωμή του έργου;
• Το λόγο έχει ο εισαγγελέας και ο ελεγκτής δημόσιας διοίκησης που τον καλούμε να ελέγξει όλα τα έργα του δήμου Καρδίτσας σε βάθος 10ετίας.


Ενα πολύ ύποπτο ζήτημα απασχόλησε στην περασμένη συνεδρίαση του Δημοτικό Συμβούλιο της Καρδίτσας.

Συγκεκριμένα, το Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας απέρριψε τις ενστάσεις που είχε καταθέσει η εταιρεία ΑΤΡΑΞ ΑΤΕ ( 13/3 και 28/3) σχετικά με την περιβαλλοντική αναβάθμιση και προσβασιμότητα του αστικού χώρου του Δήμου. Όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι ψήφισαν κατά της ένστασης πλην του κ. Ευαγγελακόπουλου που ψήφισε λευκό.

Το θέμα που έκανε αίσθηση ήταν ότι η εταιρεία έφερε λογαριασμό για να πληρωθεί μέρος του έργου...

που αφορούσε την τοποθέτηση καλαθιών απορριμμάτων στο έργο κατασκευή ποδηλατοδρόμων-πεζοδρομίων.

Η εταιρεία τοποθέτησε συνολικά 50 καλαθάκια σαν αυτά της φωτογραφίας και αυτά κοστολογήθηκαν από την μελέτη 135.000 ευρώ, δηλαδή με μια απλή διαίρεση, 2.700 ευρώ το ένα!!!

Φέρεται ότι η εταιρεία κοστολόγησε τα καλάθια ανά κιλό και όχι ανά τεμάχιο με αποτέλεσμα να προκύψει μια δαπάνη φάντασμα που δεν ήταν εύκολα να δει κανείς.

Το έργο Αντικείμενο της εργολαβίας είναι η κατασκευή ποδηλατοδρόμων-πεζοδρομίων στις οδούς Ανδρ. Παπανδρέου (από την περιοχή του θερινού κινηματογράφου μέχρι την περιφερειακή οδό), 18ης Αυγούστου (από την οδό Μπλατσούκα μέχρι την Αγ. Σεραφείμ), Αγ. Σεραφείμ (από 18ης Αυγούστου μέχρι Τρικάλων) και Τρικάλων (από την Αγ. Σεραφείμ μέχρι την Κτηνιατρική Σχολή) καθώς και η ανάπλαση της πλατείας του Εσπερινού Σχολείου, της πλατείας της Κτηνιατρικής Σχολής και του ελεύθερου χώρου μεταξύ των οδών Αγγειών και Αγ. Διονυσίου. Στο έργο περιλαμβάνεται επίσης η φύτευση, ο φωτισμός και ο αστικός εξοπλισμός στις περιοχές παρέμβασης. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 2.744.628,10ευρώ.

Το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας Οι όροι διακήρυξης εγκρίθηκαν με την 647/2010 απόφαση της Δημαρχιακής επιτροπής.
Η δημοπρασία έγινε στις 14/12/2010 και μειοδότης αναδείχθηκε η εταιρεία ΑΤΡΑΞ ΑΤΕ με μέση έκπτωση 53,56%.
Το πρακτικό της δημοπρασίας εγκρίθηκε με την αριθμ.30/2011 απόφαση της Οικονομικής επιτροπής, η οποία επικυρώθηκε με την αριθμ.237/13217/2011 εγκριτική απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας.
Το συμφωνητικό ύψους 1.274.569,74 ευρώ υπογράφηκε στις 20/4/2011.
Η συμβατική ημερομηνία περαίωσης των εργασιών είναι η 19/4/2011 και στη συνέχεια δόθηκαν αρκετές παρατάσεις.

Ανίκανοι ή ύποπτοι;
Εδώ λοιπόν προκύπτουν πολλά ερωτήματα που μας κάνουν να αναρωτιόμαστε.

Οι μελετητές, η τεχνική υπηρεσία, η δημαρχιακή επιτροπή και στην συνέχεια η οικονομική περιτροπή, τα δημοτικά συμβούλια που ομόφωνα ενέκριναν την μελέτη και στην συνέχεια δημοπράτησαν το έργο, έβγαλαν ανάδοχο κ.λ.π. είναι άραγε ανίκανοι ή ύποπτοι;

Είναι δυνατόν να προκύπτει ότι τα καλαθάκια του ποδηλατοδρόμου κοστίζουν 2700 ευρώ το ένα και να μην ιδρώνει το αυτί κανενός;

Αν δεν γίνονταν αυτό αντιληπτό, θα πλήρωναν 2.700Ε για κάθε ένα από το καλάθι της φωτογραφίας μας; Γιατί να πιστέψουμε ότι η ανακάλυψη έγινε τώρα και τυχαία και δεν συνέβη κάτι άλλο, ποιο ύποπτο μιας και στην τεχνική υπηρεσία εργάζονται οι ίδιοι άνθρωποι όλα αυτά τα χρόνια; Εδώ τίθενται πολλά ερωτήματα.

1ον Ποιοι επέβλεψαν την μελέτη του ποδηλατοδρόμου;
2ον Ποιοι εισηγήθηκαν την παραλαβή της μελέτης προς  το Δημοτικό Συμβούλιο;
3ον Ποιοι ψήφισαν την παραλαβή της μελέτης στην δημαρχιακή επιτροπή του 2010 και το δημοτικό συμβούλιο;
4ον Ποιοι ενέκριναν τους όρους δημοπράτησης του έργου;
5ον Άραγε, είναι το μόνο σκοτεινό σημείο του έργου;
6ον Άραγε σε πόσα άλλα έργα του δήμου Καρδίτσας έχουμε παρόμοιες περιπτώσεις που ποτέ δεν είδαν το φως της δημοσιότητας;
7ον Θα αναθέσει ο δήμος Καρδίτσας σε ειδικό γραφείο τον έλεγχο των έργων τα τελευταία δέκα τουλάχιστον χρόνια για να διαπιστωθεί αν έχουν γίνει και άλλες τέτοιες ιστορίες που ζημίωσαν  τον δήμο Καρδίτσας και τη χώρα γενικότερα;

Ο εισαγγελέας και ο ελεγκτής δημόσιας διοίκησης

Επειδή όμως είμαστε σίγουροι ότι κάτι τέτοιο δεν θα γίνει, τον λόγο έχει πλέον ο εισαγγελέας και ο ελεγκτής δημόσιας διοίκησης.

Καλούμε την εισαγγελέα Καρδίτσας να δώσει άμεσα εντολή διερεύνησης του θέματος και τον ελεγκτή δημόσιας διοίκησης να ελέγξει όλα τα έργα του δήμου Καρδίτσας. Επίσης, να δοθεί εντολή να ελεγχθεί το πόθεν έσχες αιρετών και υπαλλήλων του δήμου Καρδίτσας που εμπλέκονται στις συγκεκριμένες υποθέσεις.

Οι πολίτες της Καρδίτσας που μαστίζονται από την κρίση, δεν μπορούν άλλο να βλέπουν γύρω τους να γίνεται πάρτι εκατομμυρίων και να μην ανοίγει η μύτη κανενός.

Φτάνει πια και καλά θα κάνουν κάποιοι να αρχίσουν ήδη να ανησυχούν. Θα συνεχίσουμε να ασχολούμαστε με το θέμα και αν χρειαστεί θα ζητήσουμε να ελέγξουμε εμείς οι ίδιοι όλους τους λογαριασμούς των έργων που πληρώθηκαν στον δήμο Καρδίτσας. Δεν είναι δα και δύσκολο να γίνει κάτι τέτοιο και το ξέρουν πολύ καλά οι ιθύνοντες.

Η διαφορά Δήμου - εταιρείας όπως δείχνουν τα πράγματα θα λυθεί στα δικαστήρια. Μόνο που εκεί πρέπει να λογοδοτήσουν πολλοί.

Από την εφημερίδα Αλήθεια της Καρδίτσας 



greki-gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news