facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Ντάισελμπλουμ: κούρεμα του ελληνικού χρέους το 2014 αν...

Ένα χρόνο πιστή τήρηση του Μνημονίου φαίνεται ότι ζητούν οι εταίροι ώστε να πουν το “ναι” σε ένα νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους. Αυτό αφήνει να φανεί εμμέσως πλην σαφώς ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Δύο πολύ σημαντικούς τρόπους ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους φαίνεται πως συζητούν οι εταίροι. Ο ένας είναι μέσω της απευθείας ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας. Με τον τρόπο αυτό η χώρα θα απαλλαγεί άμεσα από ένα χρέος της τάξης των 50 δισεκατομμυρίων με το οποίο επιβαρύνεται αυτή τη στιγμή για τη στήριξη των τραπεζών.

Ταυτόχρονα μιλώντας στην εφημερίδα “Καθημερινή” ο Γερούν Ντάισελμπλουμ λέει χαρακτηριστικά πως “ακόμη δεν έχουμε λάβει απόφαση για το τι μορφή θα πάρει αυτή η ελάφρυνση του χρέους και αν θα περιλαμβάνει διαγραφή μέρους των διμερών δανείων”. Με τυον τρόπο αυτό ο επικεφαλής του Eurogroup αφήνει διάπλατα ανοιχτό το ενδεχόμενο κουρέματος των ομολόγων του δημόσιου τομέα.

Όπως τονίζει μάλιστα ο Γερούν Ντάισελμπλουμ από μέρους της τρόικας δεν υπάρχει καμία απαίτηση για νέα μέτρα από τη χώρα μας. Αντίθετα όπως λέει η μόνη απαίτηση είναι η τήρηση των έως τώρα συμφωνηθέντων.

newsit

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news