facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Δωρεάν πρόσβαση στα νοσοκομεία για 200.000 άνεργους και ανασφάλιστους

Στα μέσα Ιουνίου αναμένεται η χορήγηση του ειδικού «εισιτηρίου» για την παροχή υπηρεσιών υγείας σε 200.000 ανασφάλιστους και ανέργους. Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Λυκουρέτνζο, οι δικαιούχοι θα μπορούν να επισκέπτονται γιατρούς και να υποβάλλονται σε διαγνωστικές εξετάσεις.

Μιλώντας σε ημερίδα για το Εθνικό Σχέδιο Ανάπτυξης «Υγεία 2014 – 2020» ο υπουργός παραδέχτηκε ότι υπάρχει καθυστέρηση στην εφαρμογή του μέτρου κάνοντας λόγο για τεχνικά προβλήματα στο λογισμικό που ετοιμάζει το Πολυτεχνείο.

Διαβεβαίωσε πάντως ότι το αργότερο στα μέσα Ιουνίου θα διατεθεί η υπηρεσία στους δικαιούχους.

Το «εισιτήριο» ισχύει για δύο έτη και παρέχει στους δικαιούχους δυνατότητα πρόσβασης σε ιατρικές επισκέψεις, διαγνωστικές εξετάσεις και σε 'πακέτο' προληπτικών εξετάσεων.

Στην ημερίδα ο κ. Λυκουρέντζος παρουσίασε τους θεμελιώδεις στόχους του υπουργείου τα επόμενα έτη, δίνοντας έμφαση στις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, όπου ανέφερε ότι «χρειάζονται δράσεις, ανάλογες του Εισιτηρίου Ελεύθερης Πρόσβασης, μέσω σχεδιασμένων πολιτικών προκειμένου να αναπτυχθεί ένα ολοκληρωμένο δίχτυ ασφαλείας για την υγεία σε μακροπρόθεσμη βάση». Μάλιστα γνωστοποίησε ότι «την Τρίτη στις Βρυξέλλες με τον Επίτροπο κ. Άντορ θα υπογράψω νέο σύμφωνο ψυχιατρικής μεταρρύθμισης το οποίο θα προσθέσει στον προϋπολογισμό μας 100 εκατ. Ευρώ έως και το τέλος του 2015».

Αναφερόμενος στους πόρους που έχει στη διάθεσή της η χώρας μας κατά τη νέα Προγραμματική Περίοδο 2014-2020, ο υπουργός τόνισε: «η χρηματοδότηση πρέπει να στοχεύει σε δράσεις που συμβάλλουν στην ενίσχυση της συνοχής των πολιτικών, τη βελτιστοποίηση της σχέσης κόστους-οφέλους στον τομέα της υγείας αλλά και ευρύτερα στο δημόσιο τομέα.

Σημειώνεται ότι η απορροφητικότητα των κονδυλίων στα τέλη του 2012 ήταν μόλις στο 5% ενώ σήμερα ανέρχεται στο 15% των διαθέσιμων πόρων.

imerisia

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news