facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

«Έφαγαν» 170 εκατ. ευρώ από τους μισθούς των στρατιωτικών


Εφάρμοσαν προκαταβολικά εις βάρος των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των απόστρατων στρατιωτικών τα μέτρα του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος που προβλέπονται να ισχύσουν από το 2014 με το νέο ειδικό μισθολόγιο το οποίο τέθηκε σε ισχύ από τον Αύγουστο του 2012.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Ελεύθερου Τύπου, η κυβέρνηση αγνόησε τις προτάσεις που υποβλήθηκαν από πλευράς υπουργείου Εθνικής Άμυνας και έβαλε τόσο βαθιά το «μαχαίρι» στο ειδικό μισθολόγιο που άγγιξε... κόκαλο. Εκοψε τις αποδοχές των εν ενεργεία κατά 50-60 εκατ. ευρώ παραπάνω απ’ ότι προβλεπόταν για το 2013 και τις συντάξεις κατά 110 εκατομμύρια ευρώ πάνω απ’ ότι ήθελε το επικαιροποιημένο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα για το τρέχον έτος.
Οι περικοπές στους μισθούς των εν ενεργεία στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων με το νέο ειδικό μισθολόγιο που τέθηκε σε ισχύ αναδρομικά από τον Αύγουστο του 2012 δεν ήταν 78 εκατ. ευρώ, όπως είχαν αποφασίσει κυβέρνηση και τρόικα και αποτυπωθεί στο επικαιροποιημένο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, αλλά μεγαλύτερες κατά 50-60 εκατ. ευρώ.
Και το ερώτημα είναι, η τεράστια αυτή αδικία που στέρησε από τους στρατιωτικούς (επιπλέον) ένα ικανοποιητικό μηνιαίο ποσό οφείλεται σε λανθασμένους υπολογισμούς ή επρόκειτο για μια προσπάθεια να εισπραχθεί προκαταβολικά μεγαλύτερο ποσό από τα ειδικά μισθολόγια για να καλυφθεί η «μαύρη τρύπα» στα δημόσια έσοδα. Κι αυτό γιατί προβλέπονται επιπλέον μειώσεις στους μισθούς των στρατιωτικών από το 2014 κατά 82 εκατ. ευρώ. Από αυτά, το δημόσιο εισπράττει ήδη από τον Αύγουστο του 2012, που ισχύει το νέο ειδικό μισθολόγιο, 50-60 εκατ. ευρώ.
Το ίδιο έγινε και με τις συντάξεις των αποστράτων. Αντί να περικοπεί από τις συντάξεις το ποσό των 88 εκατομμυρίων ευρώ που προέβλεπε το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα για το 2013, οι απόστρατοι υπέστησαν μειώσεις που συνολικά φθάνουν τα 200 εκατομμύρια ευρώ. Όσον αφορά στις περικοπές των συντάξεων το ποσό που προβλέπεται για το 2014 είναι 162 εκατομμύρια ευρώ. Δηλαδή το κράτος δήμευσε 110 εκατομμύρια ευρώ από τις συντάξεις των αποστράτων. Σύμφωνα με όσα γράφει το δημοσίευμα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει συσταθεί ειδική επιτροπή για να εξετάσει το θέμα του ειδικού μισθολογίου των στρατιωτικών.



Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news