facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Morgan Stanley: Οι έξι λόγοι που θα επιστρέψει στην ανάπτυξη η ελληνική οικονομία το 2014


Αισιόδοξη για την πορεία της ελληνικής οικονομίας εμφανίζεται σε έκθεσή της η Morgan Stanley, στην οποία τονίζει ότι η ύφεση για φέτος θα κυμανθεί στο 4% και δεν αποκλείει τη σταδιακή επιστροφή στην ανάπτυξη από το 2014, παρουσιάζοντας ταυτόχρονα έξι λόγους σύμφωνα με τους οποίους θα ανακάμψει η ελληνική οικονομία.

Οι έξι λόγοι που θα ανακάμψει η ελληνική οικονομία σύμφωνα με τη Morgan Stanley:
  • Μπορεί μεν να μην έχει ξεκινήσει η ανάκαμψη, αλλά ορισμένα στοιχεία παρουσιάζουν λιγότερο αρνητική εικόνα, καθώς τα σοκ που «κτύπησαν» την Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων των ανησυχιών για Grexit, ξεκινούν να «διαλύονται», ενώ πλήρως σταθεροποιημένες εμφανίζονται οι ροές στις καταθέσεις.
  • Ενώ το Grexit απομακρύνεται, πολύ σκληρό για να εφαρμοστεί θεωρεί πως είναι και το σενάριο για νέο «κούρεμα» 60% σε ιδιώτες και επίσημους πιστωτές.
  • Φέτος αναμένεται πρωτογενές πλεόνασμα και σύντομα και πλεόνασμα στο ισοζύγιο πληρωμών.
  • Είναι περιορισμένος ο κίνδυνος μετάδοσης από την κυπριακή κρίση.
  • Κλείνει το κενό στην ανταγωνιστικότητα και με το μοναδιαίο κόστος εργασίας να αναμένεται να υποχωρήσει περαιτέρω, παύει να ισχύει το κίνητρο για έξοδο από το ευρώ.
  • Βασικό ρίσκο παραμένει η συνέχιση της πολιτικής και κοινωνικής στήριξης στο πρόγραμμα προσαρμογής, ενώ εστίες ανησυχίας εντοπίζονται και στις τρέχουσες διαπραγματεύσεις με την τρόικα, αν και υπάρχουν περιθώρια ελιγμών για επιτυχή κατάληξη και αποδέσμευση της δόσης.
Η έκθεση της Morgan Stanley, η οποία εμφανίζεται με ημερομηνία 5 Απριλίου του 2013 αναφέρει ακόμα σύμφωνα με τον ιστότοπο imerisia, ότι η σχέση ρίσκου και οφέλους είναι ιδιαίτερα ελκυστική για τα ελληνικά ομόλογα όπως έχει διαμορφωθεί.

iefimerida

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news