facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Financial Times: «Ουκρανοί πελάτες του κ. Αναστασιάδη απέσυραν εκατ. δολάρια πριν το κούρεμα»

Νέες αποκαλύψεις σε σχέση με έναν ουκρανό μεγιστάνα οι εταιρείες του οποίου, ήταν πελάτες του δικηγορικού γραφείου της οικογένειας του Προέδρου και πρόλαβαν να αποσύρουν πολλά εκατομμύρια από τις κυπριακές τράπεζες λίγες ημέρες πριν ξεσπάσει η κρίση, φέρνει στο φως της δημοσιότητας η ρωσική ιστοσελίδα zn.ua επικαλούμενη ρεπορτάζ των Financial Times.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι εταιρείες που ελέγχονται από τον πλουσιότερο ουκρανό μεγαλοεπιχειρηματία Rinat Akhmetov (μια εξ αυτών η SCM η οποία φαίνεται στη λίστα και επιβεβαιώθηκε ότι είχε αποσύρει λεφτά αρχές Μαρτίου), ήταν πελάτες του δικηγορικού γραφείου της οικογένειας Αναστασιάδη, και απέσυραν από τη Λαϊκή Τράπεζα, 30 εκατομμύρια δολάρια, τις δύο πρώτες εβδομάδες του Μαρτίου, μόλις λίγες ημέρες πριν ληφθεί η απόφαση «κουρέματος» των καταθέσεων.

Εκπρόσωπος του Rinat Akhmetov, είχε δηλώσει, ότι "είχαν ενημερωθεί" από τον Τύπο για το επικείμενο «κούρεμα» και γι΄ αυτο απέσυραν τις καταθέσεις.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, άλλος ένα ρώσος μεγιστάνας, ο Andrey Akimov, πρόεδρος της Gazprombank πρόλαβε να αποσύρει από τη Λαϊκή 2 εκατομμύρια δολάρια και στη συνέχεια έκλεισε το λογαριασμό του.

Η αποκάλυψη έρχεται λίγες μόνο ημέρες μετά τη δημοσιοποίηση λίστας συγγενών του Νίκου Αναστασιάδη, οι οποίοι πρόλαβαν να «φυγαδεύσουν» 21 εκατομμύρια ευρώ, τρεις ημέρες πριν το Eurogroup αποφασίσει το «κούρεμα» των καταθέσεων άνω των 100 χιλιάδων.

Το θέμα αυτό αναμένεται να φέρει νέο κύμα συζητήσεων στην δοκιμαζόμενη κυπριακή κοινωνία.

offsite.com.cy

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news