facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Στουρνάρας: «Μετά το Eurogroup η συμφωνία με την τρόικα»

Μετά το Eurogroup της προσεχούς Παρασκευής θα επιτευχθεί οριστική συμφωνία με την τρόικα, όπως δήλωσε το απόγευμα της Τετάρτης o υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Παράλληλα, αρνήθηκε ότι παρουσιάστηκε εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις. «Είμαστε εδώ για να λύνουμε τις εμπλοκές και τα προβλήματα» είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ωστόσο ότι «το πακέτο δεν θα κλείσει σήμερα (Τετάρτη). Οι συζητήσεις θα συνεχιστούν την επόμενη εβδομάδα. Η τρόικα θα παραμείνει εδώ και το πακέτο θα κλείσει μετά το Eurogroup».

Εν τω μεταξύ, νέα συνάντηση έχουν αυτή την ώρα ο Γιάννης Στουρνάρας με τα στελέχη της τρόικας.

Η προηγούμενη συνάντηση των δύο πλευρών διήρκεσε έξι ώρες: άρχισε στις 12 το μεσημέρι και ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 6 το απόγευμα της Τετάρτης.

Αμέσως μετά, ο υπουργός Οικονομικών μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου και ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για την πορεία των διαπραγματεύσεων.

Μεγάλο αγκάθι παραμένει το Δημόσιο, ενώ απομένει μόνο μία ημέρα έως τη συνεδρίαση του Eurogroup στο Δουβλίνο, όπου η κυβέρνηση στόχευε στην εξασφάλιση ενός κατ’ αρχήν θετικού σήματος για την εκταμίευση της δόσης.

tanea

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news