facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Αλ. Τουρκολιάς: Κανονικά η συγχώνευση Εθνικής-Eurobank

«Δεν έχω πληροφορηθεί εγώ καμία αντίδραση», απάντησε ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, Αλέξανδρος Τουρκολιάς σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικές με σενάρια αντιρρήσεων της τρόικας στη συγχώνευση της Εθνικής Τράπεζας με τη Eurobank.

Ο κ. Τουρκολιάς υπογράμμισε ότι «όλες οι εγκρίσεις έχουν δοθεί από όλους τους θεσμικούς παράγοντες της Ελλάδας και του εξωτερικού» και πρόσθεσε ότι οι διαδικασίες ανακεφαλαιοποίησης και συγχώνευσης προχωρούν κανονικά.

«Εγώ και οι συνεργάτες μου κινούμαστε μέσα στο θεσμικό πλαίσιο που είναι απαραίτητο για να υλοποιήσουμε και την ανακεφαλαιοποίηση και τη συγχώνευση» τόνισε ο κ. Τουρκολιάς.

Στο μεταξύ, στην εισήγηση του στο συνέδριο του Διεθνούς Πανεπιστημίου, ο κ. Τουρκολιάς, χαρακτήρισε την υπερχρέωση «παγκόσμιο δράμα» και επισήμανε ότι η αναχρηματοδότηση του χρέους είναι το επόμενο πρόβλημα και κατέληξε λέγοντας ότι για να αντιμετωπιστούν αυτά τα προβλήματα, πρέπει να υπάρχουν αγορές και τράπεζες.

«Τα μεγέθη είναι τεράστια και αντιμετώπιση τους δεν μπορεί να γίνει μόνο μέσα από μια διαδικασία λιτότητας», πρόσθεσε ο κ. Τουρκολιάς, αναφερόμενος στο πώς η ΕΕ αντιμετωπίζει το πρόβλημά της σε Βορρά και Νότο, φέρνοντας ως παράδειγμα την περίπτωση της Ελλάδας:

«το ΑΕΠ μειώθηκε κατά 25% και βυθιστήκαμε στην ύφεση», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τουρκολιάς υπογράμμισε επίσης, ότι η Ελλάδα συμπλήρωσε τα δύο τρίτα του προγράμματος προσαρμογής από το 2010 και εξέφρασε την πεποίθηση ότι «αν το ολοκληρώσουμε θα μπορέσουμε να μπούμε σε ένα μονοπάτι πιο ρεαλιστικό με μεγαλύτερη αισιοδοξία».

Καταλήγοντας, ξεκαθάρισε πάντως ότι «πρέπει να γίνει αντιληπτό, όμως, ότι και η Ευρώπη πρέπει να κάνει τις δικές της προσαρμογές».

tovima

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news