facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Νεκρός ο ένας ύποπτος για την επίθεση στο Μαραθώνιο της Βοστόνης - Ελεύθερος ο δεύτερος

Θρίλερ για γερά νεύρα σε πλήρη εξέλιξη στη Βοστόνη, με την αστυνομία να επιβεβαιώνει πως ο ένας από τους δυο υπόπτους για τη βομβιστική επίθεση στο Μαραθώνιο, την περασμένη Δευτέρα, είναι νεκρός και ο δεύτερος, ο άνδρας με το λευκό καπέλο από τις φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα το FBI και τον εμφανίζει κοντά στην γραμμή του τερματισμού λίγο πριν τις εκρήξεις, είναι ελεύθερος και εξαιρετικά επικίνδυνος.

Την είδηση του θανάτου του ενός από τους ύποπτους τρομοκράτες επιβεβαίωσε ο ίδιος ο αρχηγός της αστυνομίας της Βοστόνης.
Ο άνδρας, που στις φωτογραφίες του FBI είναι αυτός που φορά το σκούρο καπέλο και τα γυαλιά, τραυματίστηκε θανάσιμα κατά την ανταλλαγή πυρών νωρίτερα, με την αστυνομία, στην περιοχή Γουότερταουν της Μασσαχουσέττης.


Η αστυνομία θα κάνει έρευνες από σπίτι σε σπίτι, από πόρτα σε πόρτα, αναζητώντας τον δεύτερο ύποπτο και κάλεσε τους κατοίκους να μην ανοίγουν τις πόρτες τους, λόγω της "ρευστότητας της κατάστασης". Προειδοποίησαν ότι ο νεαρός είναι οπλισμένος και εξαιρετικά επικίνδυνος και δε θα διστάσει να κάνει τα πάντα για να διαφύγει τη σύλληψη.

"Πιστεύουμε ότι είναι τρομοκράτης που ήρθε εδώ να σκοτώσει ανθρώπους", δήλωσε μέσω Twitter ο αρχηγός της αστυνομίας της Βοστώνης, Έντ Ντέιβις και κάλεσε τους πολίτες να μη βγουν από τα σπίτια τους, να μην ανοίξουν σε οποιονδήποτε δεν γνωρίζουν.
Με εντολή της αστυνομίας της Βοστόνης, έχει διακοπεί η λειτουργία των μέσων μεταφοράς σε ολόκληρη την περιοχή του Κόλπου της Μασαχουσέτης.

Κυρίως η περιοχή του Γουότερταουν αλλά και γενικότερα η Βοστόνη είναι αποκλεισμένη πόλη! Οι αρχές όχι μόνο ζητούν από τους κατοίκους του Γουότερταουν να μείνουν κλεισμένοι στα σπίτια τους και να μην ανοίγουν σε κάνεναν, αλλά τους κάλεσαν να μην πάνε στις δουλειές τους, να μην ανοίξουν τα καταστήματά τους, να μην κυκλοφορούν στους δρόμους!

Αυτός είναι ο άνδρας "ύποπτος Νο2", όπως φαίνεται σε νεότερες φωτογραφίες που "ανέβασε" πολίτης στο Facebook. 
Εμφανίζεται στον τόπο του εγκλήματος, να απομακρύνεται ψύχραιμος λίγο μετά τις εκρήξεις. 

Το FBI έδωσε κι άλλες φωτογραφίες του στη δημοσιότητα. Σε αυτές δε φορά καπέλο, αλλά ένα γκρι φούτερ με κουκούλα. 
Το χρονικό του τρόμου Όλα ξεκίνησαν περίπου στις 10:30 το βράδυ (ώρα Βοστόνης) όταν ένας αστυνομικός της αστυνομίας του πανεπιστημίου MΙΤ κλήθηκε να επέμβει σε περιστατικό μέσα στην πανεπιστημιούπολη. 

Εκεί, οι δράστες τον πυροβόλησαν πολλές φορές και τον σκότωσαν. Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο αλλά διαπιστώθηκε ο θάνατος του. 

Αμέσως ξεκίνησε ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών. 

Και το θρίλερ ξεκίνησε όταν στην περιοχή Γουότερτάουν ακούστηκε ανταλλαγή πυροβολισμών, καθώς η αστυνομία ενεπλάκη σε... μάχη με τους υπόπτους. 

 

Πιο πριν, οι δυο ύποπτοι είχαν αρπάξει αυτοκίνητο μάρκας Mercedes τύπου SUV, κρατώντας τον οδηγό του όμηρο. Τον κράτησαν υπό την απειλή όπλου για μισή ώρα και τον ελευθέρωσαν χωρίς να τον πειράξουν. 

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν πως άκουσαν ανταλλαγή πυροβολισμών αλλά και εκρήξεις. Οι δράστες φέρονται να είχαν μαζί τους εκρηκτικά, τα οποία πυροδότησαν. 
Κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής πυροβολισμών, ο ένας ύποπτος τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ ο δεύτερος κατάφερε να διαφύγει. 
Ενας αστυνομικός τραυματίσθηκε και βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, επίσης.

Γιατρός του νοσοκομείου δήλωσε ότι ο ύποπτος έφερε πολλαπλά τραύματα από σφαίρες και πιθανώς και από έκρηξη. Οι δράστες πετούσαν εκρηκτικούς μηχανισμούς στους αστυνομικούς κατά τη διάρκεια της καταδίωξης μετά τη δολοφονία του αστυνομικού στο ΜΙΤ. 

"Πολλαπλά τραύματα, από έκρηξη, τραύματα από σφαίρες. Έφθασε εδώ με καρδιακή ανακοπή", δήλωσε ο γιατρός του νοσοκομείου Μπεθ Ισραελ.
Εκπρόσωπος του νοσοκομείου δήλωσε από την πλευρά του: "Δεν έχουμε πληροφορίες για την ταυτότητα του ασθενούς που υπέκυψε. Πρόκειται για ενήλικο άνδρα".

To CNN μετέδωσε εικόνες με έναν άνδρα να μεταφέρεται ολόγυμνος σε περιπολικό, με χειροπέδες στα χέρια. Δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί ποιος ήταν αυτός ο άνδρας, τον οποίο συνέλαβαν, έγδυσαν και του πέρασαν χειροπέδες. Όπως επίσης άγνωστο παραμένει ποιος είναι ο λευκός, ξανθός άνδρας, που εμφανίζεται σε φωτογραφίες να είναι πεσμένος στο δρόμο, με το πρόσωπο στην άσφαλτο και τους αστυνομικούς να τον σημαδεύουν. 

Το μόνο σίγουρο πια είναι ότι η δολοφονία του αστυνομικού στο ΜΙΤ και τη ανταλλαγή πυροβολισμών στο Γουότερτάουν συνδέονται με την τρομοκρατική επίθεση στη Βοστόνη.


newsit

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news