facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Στουρνάρας: Μέχρι την Κυριακή πρέπει να ψηφίσουμε το πολυνομοσχέδιο

Την Πέμπτη θα κατατεθεί στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο – σκούπα και μέχρι την Κυριακή πρέπει να έχει ψηφιστεί καθώς μετά η Βουλή θα κλείσει ενός του Πάσχα.

Στο πολυνομοσχέδιο – σκούκα περιλαμβάνονται όλα όσα συμφωνήθηκαν με την τρόικα απ' τις απολύσεις στο Δημόσιο, ως τις δόσεις σε εφορία και Ταμεία, αλλά και τη μείωση στο χαράτσι μέσω ΔΕΗ για τα ακίνητα.

Ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, συναντήθηκε το πρωί της Δευτέρας με τον πρωθυπουργό, στο Μέγαρο Μαξίμου και σε δηλώσεις του τόνισε πως δε θα υπάρξει πρόβλημα με την εκταμίευση της δόσης.

«Θα κατατεθεί, αν δεν απατώμαι, την Πέμπτη. Ελπίζω να είμαστε έτοιμοι. Τρέχουμε, βέβαια, να προλάβουμε, γιατί είναι πολλά τα θέματα», είπε ο υπουργός και επιβεβαίωσε ότι το βράδυ της Τρίτης θα ενημερώσει τους Φίλιππο Σαχινίδη από το ΠΑΣΟΚ και Δημήτρη Χατζησωκράτη από τη ΔΗΜΑΡ για όλα όσα προβλέπει το πολυνομοσχέδιο.

Ο κ. Στουρνάρας εκτίμησε πως οι εκπρόσωποι των δυο κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση δε θα έχουν αντίρρηση επί των όσων προβλέπει το νομοσχέδιο. Άλλωστε, όπως είπε, «είναι όλα γνωστά πράγματα. Απλώς είναι νομοθετική πρωτοβουλία τώρα».

«Πρέπει να το έχουμε ψηφίσει, εφόσον η Βουλή παραμένει κλειστή το Πάσχα, θα πρέπει να το έχουμε ψηφίσει μέχρι την επόμενη Κυριακή», πρόσθεσε και απαντώντας σε ερώτηση για το αν η Ελλάδα θα προλάβει να πάρει έγκριση για τη δόση από το Euro Working Group της Δευτέρας ήταν σαφής: «Δε νομίζω».

«Άρα πάμε για 13 Μαΐου, κύριε υπουργέ, ή σε τηλεδιάσκεψη;», τον ρώτησε δημοσιογράφος και απάντησε «για 13 Μαΐου».

newsit

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news