facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Στη Βουλγαρία φτιάχνονται τα περισσότερα έτοιμα ενδύματα της ελληνικής αγοράς

Η Βουλγαρία αποτελεί τη σημαντικότερη χώρα παραγωγής ενδυμάτων για την Ελλάδα, καθώς εκεί κατασκευάζεται το 57% της παραγωγής, που γίνεται εκτός Ελλάδος. Ακολουθούν η ΠΓΔΜ με 20% και η Κίνα με 10%.

Τα παράπανω στοιχεία αναφέρθηκαν σε ημερίδα, που διοργάνωσαν ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πλεκτικής και Ετοίμου Ενδύματος Ελλάδος (ΣΕΠΕΕ) και ο Σύνδεσμος Νέων Επιχειρηματιών και Επιστημόνων Δράμας (ΣΝΕΕΔ), με θέμα «Ο κλάδος ένδυσης στη διασυνοριακή περιοχή Ελλάδας - Βουλγαρίας. Εξελίξεις, προοπτικές και νέες ευκαιρίες».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε, στο πλαίσιο του έργου Skills in Fashion του προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα - Βουλγαρία 2007 - 2013.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας, που πραγματοποίησε ο ΣΕΠΕΕ και παρουσίασε ο Γενικός Διευθυντής, Θεόφιλος Ασλανίδης, στο τέλος του 2012 μόνο το 23% της παραγωγής ενδυμάτων γινόταν στην Ελλάδα, ενώ το 77% πραγματοποιείτο εκτός Ελλάδος.

«Στη νοτιοανατολική Ευρώπη, δραστηριοποιούνται περίπου 250 ελληνικές επιχειρήσεις ένδυσης, οι οποίες απασχολούν 22.000 εργαζόμενους.

Οι ελληνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη Βουλγαρία σε ποσοστό 82% αξιολογούν θετικά τη συνεργασία τους και σε ποσοστό 18% μέτρια.

Τα κυριότερα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές επιχειρήσεις, είναι η δυσκολία εξεύρεσης εξειδικευμένου προσωπικού, τα ποιοτικά προβλήματα και οι χρονικές καθυστερήσεις, ενώ τα κυριότερα πλεονεκτήματα είναι το χαμηλό κόστος εργασίας, η μικρή απόσταση, η παραγωγική δυνατότητα, η ύπαρξη μεγάλων εργαστηρίων ραφής και το επιχειρηματικό περιβάλλον», όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

tanea

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news